Vuoden 2020 ponikuningatar on hurjat esitykset tehnyt Pomona II! Tammaa ohjasti Oona Halme ja sitä valmentaa Mats Havulehto. Ponikuningattaren tittelistä ei jäänyt mitään epäselvyyttä, kun 17-vuotias tamma voitti tyylillä viimeisen osakilpailun.

Poninkuninkuuden toisen osalähdön voitti Smedens Max  Speed, mutta tuomaristo tutki harvinaisen pitkään ja tarkasti muiden osalta lähtöjen tapahtumia. Lopulta ponikuninkaaksi julistettiin Smedens Max Speed, jonka titteliin ohjasti Otto Saarinen.

Tammojen ruhtinattaruudesta ei siitäkään jäänyt epäselvää, kun toinenkin osalähtö meni Odd Mollylle ja päivän ohjastajasankarille Oona Halmeelle.

Poniruhtinaan päätösmatkan vei Armani ohjissaan Laura Sipilä. Kokonaiskilpailun voittajaksi laskennan jälkeen vahvistettiin Maria Kiukkaan ajama Extrands Bärgarn.

Ennen toisia osalähtöjä ratkottiin Pikkuprinsessa-kilpailun parhaat. Pikkuprinsessa oli alusta lähtien nelivuotiaan Adorleen ja Toivo Lehtosen näytöstä.

“Vähän tuntui, että sieltä oltaisi tultu ohi, mutta ei sitten tultukaan”, totesi Lehtonen vaatimattomana voittajahaastattelussa.

Päivän lähdöt päätti Pikkukunkku, jota alusta loppuun hallitsi Anni Halisen Mosso.

**************

Poninkuningattaren titteleissä tiukimmin kiinni olivat takamatkalta hurjina vyöryneet Pomona II ja Euforia.  Ensimmäisen osakilpailun voittokamppailu oli tiukka, mutta ratkesi konkari Pomonan työntyessä tolpan ohi voittoon. Kolmanneksi ponnisti Stenstugu Hawaii.

Ponikuninkuuden ensimmäisessä koitoksessa paalulta lähtenyt Jokimäen Citruuna piti keulan ja kääntyi loppusuoralle huiman sadan metrin johdolla. Toiseksi ja kolmanneksi ravasivat Smedens Max Speed ja takamatkalta startannut Thorvald.

Poniruhtinattaruuden ensimmäisen osalähdön vei odotetusti Odd Molly, ja ruhtinuudessa on tällä hetkellä voitolla kiinni Extrands Bärgarn.

Korjaus klo 14.52: Pikkukunkku-lähtö juostaan vasta päivän viimeisenä kilpailuna, ei ennen toisia osalähtöjä.