Perjantaina 22.7. Hevosurheilu uutisoi ravi- ja ratsastustuotteita valmistavan ja myyvän kansainvälisen Finn-Tack -konsernin vetäytyneen Ponikuninkuusravien sponsoronnista. Tilanne vahvistettiin sekä Virpiniemen ponikuninkuusravien että Finn-Tackin puolelta.

Uutisoinnin jälkeen asiasta on keskusteltu sosiaalisessa mediassa poikkeuksellisen paljon. Maanantaina 25.7. Finn-Tack ja Ponikuninkuusravien organisaatio ilmoittivat Hevosurheilulle että asiasta annetut lausunnot ovat perustuneet osapuolten välillä tapahtuneeseen väärinkäsitykseen.

”Asiaa selvittäessäni ja keskustellessani tänään Heikki Paakkarin kanssa, kävi ilmi, että kyseessä on onneton väärinkäsitysten summa. Pitää paikkansa, että ilmoitimme pari viikkoa sitten sähköpostitse ettemme voi osallistua Ponikuninkuusraveihin. Ilmoitus koski kuitenkin ainostaan omaa myyntipaikkaamme tapahtuman yhteydessä,” Finn-Tackin Johannes Nevanlinna kertoo Hevosurheilulle.

Ponikuninkuusravien järjestäjät olivat tulkinneet viestin toisin. ”Poniolympialaisten rastikoulutukseen lupaamamme ravikärryt ovat sen sijaan valmiina odottamassa lähettämistään pohjoiseen. Niiden osalta ei ole koskaan ollutkaan tarkoitus perua osallistumistamme. Pahoittelen omalta osaltani väärinkäsitystä ja huonoa kommunikointia yrityksemme puolelta”, Nevanlinna toteaa.

Ponikuninkuusravien järjestelyistä vastaava Heikki Paakkari on myös pahoillaan syntyneestä väärinkäsityksestä ja asiasta sosiaalisessa mediassa levinneistä vääristyneistä tiedoista. “Positiiviista kaiken keskellä on, että tapahtuneen myötä useat uudet sponsorit ovat löytäneet tiensä Ponikuninkuusraveihin. Olen iloinen siitä, että väärinkäsitys tuli selvitettyä.”