Ponikuninkuusravien peruminen on aiheuttanut huolta raviurheilun nuorisotoiminnan tilasta. 

Alkuviikosta uutisoitiin, että Kaustisen raviradalle 12.-13. syyskuuta kaavaillut ponikuninkuusravit perutaan tältä vuodelta. Päätös on herättänyt paljon kritiikkiä, sillä kyseessä on monien poniraviurheilijoiden vuoden pääkilpailu, joka vaatii pitkän valmistautumisen.

Kun päätös julkistettiin, Oulun Äimärautiolla herättiin heti. 12. syyskuuta radalla oli alun perin määrä järjestää shetlanninponien Pony Express -suurkilpailu, joka kuitenkin siirrettiin päällekkäisyyden välttämiseksi joulukuulle. Nyt kilpailu on palautettu alkuperäiselle paikalleen, ja sen lisäksi elokuun lopussa järjestetään shetlanninponeille ylimääräinen katsauskilpailu.

”Nuoret ovat tehneet ponikunkkariviikonlopun eteen paljon töitä ja on surullista, että päätapahtuma vedettiin yhtäkkiä alta. Nuorisotoiminta on tärkeä osa suomalaista raviurheilua ja sen tulevaisuutta, joten halusimme osoittaa tukemme. Meillä Oulussa linjauksena on, että nuoret edellä”, taustoittaa Oulun raviradan kilpailuvastaava Nelli Lindholm.

Tasoitusajona ajettava 1620 metrin Pony Express -lähtö ajetaan 250 euron ykköspalkinnolla 12. syyskuuta, ja sen lisäksi 31. elokuuta järjestetään samalla sarjamäärityksellä ylimääräinen Pony Express -katsauslähtö 150 euron ykköspalkinnolla.

”Jos päätös ponikunkkareiden osalta vielä muuttuu, mietimme oman tilanteemme uudestaan. Haluamme, että kilpailukalenterista saadaan sellainen, että se palvelee nuoria.”