Lähes neljäsataa koululaista opettajineen valtaa Metsämäen raviradan keskiviikkona 22.5. klo 9 – 13, kun alakoululaisten hevospäivä järjestetään jo kolmatta kertaa.

Lapset pääsevät vierailemaan valmennustalleilla, ajelemaan kärryillä, tutustumaan poneihin ja seuraamaan erilaisia näytöksiä, kerrotaan Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n lehdistötiedotteessa.

Kyseessä on Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitossa yhteistyössä jalostettu idea, joka on osa Ponipowerii! -hanketta. EU:n maaseuturahaston vuonna 2017 alkaneen leader-tuetun hankkeen tarkoitus on ravinuorisotoiminnan kehittäminen ja raviharrastuksen näkyvyyden lisääminen.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävä tapahtumapäivä on saanut Turun seudun alakouluissa erinomaisen vastaanoton ja tämän vuoden tapahtuma täyttyi lisäpaikoista huolimatta peräti kolmessa päivässä.  

“Järjestelyissä on tiiviisti mukana Turun ravirata ja myös alueen hevosihmiset ovat olleet innoissaan talkoilla mukana järjestämässä tapahtumaa, joten tapahtuma yhdistää samalla alueen hevosihmisiä”, Riikka Mustonen Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitosta kertoo hymyillen.

“Turun joukkoliikenne on lähtenyt myös kiitettävästi tapahtumaan mukaan järjestämällä extra-autoja aikatauluvuoroilleen, jotta kaikki luokat pääsevät perille.”

“Tapahtumasta on tullut hyvää palautetta niin lapsilta kuin opettajiltakin ja sana on selvästi levinnyt, sillä tapahtuma täyttyi todella nopeasti. Hevoskyytiajelutukset ja ponien rapsuttaminen on selvästi monelle lapselle ollut iso juttu. Myös kengitysnäytöksessä on tullut lapsilta paljon kiinnostuneita kysymyksiä kengittäjille. Tämä on ollut erityisen palkitseva tapahtuma järjestää”, Mustonen kertoo innoissaan.