TOTO64-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

Toto64-1: 11 An-Dorra, 61,18%, 0,22 e

Toto64-2: 1 Piteraq, 28,53%, 0,66 e

Toto64-3: 7 It’s Raining Men, 13,18 %, 4,37 e

Toto64-4: 14 Consalvo, 27,72 %, 12,17 e

Toto64-5: 14 Core Catcher, 11,58%, 77,59 e

Toto64-6: 13 Lovestory, 3,80%, 1678,74 e

6 oikein 1 678,74 e

5 oikein 10,48 e

4 oikein 1,35 e

Vaihto 226 644,80 euroa

Jackpot 64 000 euroa

Kymenlaakso-ajon karsinnat osoittivat torstai-iltana lämminveristen kolmevuotisikäluokan korkean tason. Rutinoitujen takamatkalaisten rynnäkköä johti sekunnilla tasoituslukemiaan aikaan 14,7 korjaillut Consalvo.

Takamatkalaiset tekivät toinen toistaan väkevämpiä esityksiä ja Consalvo oli niistä särmikkäin. Hienoihin voittojuoksuihin ylsivät takamatkalta myös An-Dorra ja Core Catcher. Lovestory voitti 20 metristä lähdön, jossa yksi ikäluokan kovista Magical Princess teki alkulaukan jälkeen hurjan juoksun ja ylsi kolmanneksi, mutta karsiutui finaalista. Kotiradan It’s Raining Men ylsi sateisena lokakuun iltana ainoana paaluhevosena karsintavoittoon.

Finaalista tuli takamatkapainotteinen, sillä 45 000 euron ensipalkinnosta ajettavaan 12 hevosen tasoitusajoon paalulta starttaa neljä valjakkoa ja takamatkalta peräti kahdeksan.

Yksi finalistien onnellisista omistajista oli Esa Hietakangas, joka sai kaksi hevosta loppukilpailuun, sekä Consalvon että Betty Roofin.

“Hieno torstai. Ei jättänyt paljon enää toivomisen varaa, lopputulos oli huiman hyvä”, Hietakangas sanoi. “Keli oli haastava ja takamatkalta lähtivät, niin hiukan oli sellainen tunne, että kuinka sieltä pääsee läpi, kun paalulla oli paljon hevosia, mutta molemmat tekivät hyvät juoksut.”

Maamme ravurilegendoihin lukeutuva Passionate Kemp on hevonen, johon Esa Hietakankaan nimi eniten yhdistyy, mutta Hietakangas pitää Consalvoa tulevaisuuden hevosena.

“Consalvo on yksi parhaista, mitä meillä on ollut. Siitä on ollut ‘Maken’ (valmentaja Markku Nieminen) kanssa juttua jo matkan varrella. Se on pikkuisen kookas hevonen, isoliikkeinen. On jouduttu ottamaan sen kanssa rauhallisesti, mutta aika on koko ajan sen puolella. Se kehittyy vielä paljon ja sillä on kaikki hyvät ominaisuudet. Siitä pystyy tulemaan huippuhevonen.”

Sekunnin tasoitusennätyksestään pudottanut Hietakankaan osakasvatti Consalvo (Ready Cash – Almira) hivelee silmää muutenkin.

“Yksi hienoimpia hevosia, jos ei hienoin, mitä me ollaan koskaan omistettu.”

Omistajakimppa Team Consalvos tarkoittaa Hietsujen lisäksi entisiä kattoalan kollegoita Seppo Huotaria ja Kari Jurvasta, jotka kuuluvat myös hevosen kasvattajiin sekä Suomen Hipposta 12 vuotta toimitusjohtajana luotsannutta Pekka Soinia.

“Sellainen mukava pikku kimppa”, Hietakangas luonnehtii omistajajoukkuetta.

Ensi viikon lauantaina 31.10. juostavan finaalin ensipalkinto on 45 000 euroa.

“Aika pitkälle kotoa tulee lähdöt katsottua, mutta kyllä me sinne lähdetään paikan päälle. Sinne (finaaliin) on kuitenkin kova juttu saada hevonen.”

An-Dorran jälkeen karsintalähtönsä kakkossijan saavuttanut Passionate Kempin tytär Betty Roof (Muscle Hill) on puolestaan 10 osuuden kimppa.

“Betty teki hyvän startin”, Esa Hietakangas sanoo toisesta finalististaan. “Kaikkeen huonoon tuuriin nähden, mitä sillä on ollut, uskon, että se parantaa aikalailla finaaliin. Kriterium-finaalissa se oli kipeä. Tammakriteriumia ei päässyt ajamaan, kun se kolhi jalkaansa, ettei karsintaa päässyt ajamaan ollenkaan. Oulu Expressissä sillä oli huonoa tuuria, karkea rata ja se laukkoi ohuilla kavionpohjilla, kun se ei muuten laukkaa ollenkaan. Mutta se on semmoista. Uskon, että se parantaa Kymenlaakso-ajon finaaliin. Siellä sillä ei ole enää suuri ero kärkeen.”

Loppukilpailuun selvitti viidestä karsinnasta kustakin kaksi parasta sekä kaksi nopeinta kolmanneksi sijoittunutta hevosta. Lähtöradat selviävät puhelimitse maanantaina siten, että ensin lähtöratansa valitsevat karsintavoittajat kokonaisaikojen mukaisessa järjestyksessä.

Kymenlaakso-ajon finalistit

2100 metrin perusmatkalle

It’s Raining Men 16,1 (Olli Henttonen)

Qiulius On Stage 16,7 (Nina Pettersson-Perklén)

Piece Of Hero 15,8 (Juha Utala), jatkoon aikavertailusta

Piece Of History 16,6 (Christa Packalén), jatkoon aikavertailusta

20 metrin takamatkalle

An-Dorra 16,0 (Reino Palomäki)

Betty Roof 16,6 (Markku Nieminen)

Arcie’s Arsenal 15,9 (Aripekka Pakkanen)

Consalvo 14,7 (Markku Nieminen)

Quite A Lover 15,0 (Timo Korvenheimo)

Core Catcher 15,6 (Antti Teivainen)

Star Town Kemp 16,2 (Markku Nieminen)

Lovestory 15,9 (Tuija Irri)

Karsintajuoksun kilometriaika ja suluissa valmentaja.

Lähtöradat lauantain 31.10. finaaliin selviävät maanantaina.