Seinäjoki Racessa riemun kattoon nostanut Atupem on Hevosurheilun huhtikuun Kuukauden hevonen.

Antero Tupamäen kasvattama, omistama ja valmentama Atupem on noussut kuin keittiön oven kautta suomalaisen raviurheilun juhlasaliin.

Hyvänä hevosena sitä on toki pidetty aina, mutta nousu kansalliselle huipulle ja näytöt siitä, ettei eurooppalaisenkaan kärjen tarvitse olla toivottoman tavoittamattomissa, on tapahtunut johdonmukaisella kehittymisellä. Ei jättimäisiä lupauksia heti antaen. Itseasissa reilut kolme vuotta sitten maaliskuussa Tupamäki poistui kovin hiljaisena poikana Vermosta.

“Ajattelin kotia ajellessani, että voi…”, hän hymähtää tänään koelähdöstä, joka ei mennyt läpi.

Sen jälkeen tahti on ollut toinen ja tällä kaudella kotimaassa tappioton Atupem on ehtinyt edustaa Suomea Olympiaraveja myöten.

Lehti kertoo Atupemin arjesta ja Antero Tupamäen periaatteista hevosensa kanssa toimimisesta.

Kasvatus on yksi perjantainumeron kantavista teemoista. Suomenhevoskasvattaja Kari Viitala nimeää kasvattinsa keittokirjan ja Rakentajat-lehden mukaan. Omassa pihassa asuu muun muassa tamma Ikkuna.

”Ihmiset haluaa nykyään ostaa hevoset mieluummin ajolle opetettuina. Se johtuu siitä, että hevosenomistajilla ei ole nykyään enää omia paikkoja, missä hevosia pitää.”

Hevosen kakkaaminen on yleensä iloinen asia. Varsapihkan tulo on erityinen ilonaihe. Varsojen ensimmäisistä vuorokausista kertomassa Petra Huhti.

Ratsastuksen personal trainer -sarjassa näkemyksistään puhuu Terhi Stegars. Entä kuka teki ja mitä SRL:ssä? Perjantailehti kertoo.

Lähestyvää äitienpäivää ennakoimme kuulemalla äitiä, jonka poika perheineen saavutti Ravigaalassa melkoisen tunnustuksen.

Ravikuningas Costello sen sijaan tapasi tiistaina nimensä alkulähteen – miten kaikki sujui viikon puheenaiheisiin kuuluneella Teivon tallinmäellä?

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.