Lämminveristen Suur-Hollola-ajon alkukilpailut ravattiin tänään Jokimaalla. Kilpailun välieriin selviytyi kymmenen hevosta, joista ensimmäisenä kiri selvään voittoon Tuomas Korvenojan ajama Jontte Boy, 13,8ake. Arctic Ile pinkoi toiseksi ajalla 14,6.

Omistaja Matti Kallio iloitsi oriin pörhäkkäistä otteista.

”Se antoi vähän uskoa, että palaisi omalle tasolleen. Hevonen on sairastellut paljon, mutta saanut hyvää hoitoa Kangasalan klinikalla. Sen hampaita on myös hoidettu. Näillä näytöillä päästiin Suur-Hollolan lauantain kisaan. Hevoselle onneksi maistuu juoksu kuin juoksu”, toiveikas Kallio taustoitti.

Jontte Boyn valmentaja Tuomas Korvenoja totesi voittajahaastattelussa, että hevoselle selataan vielä ennen välieriä Kilpailukutsuista jokin sopiva lähtö.

Toisen alkukilpailun voitti yllättäjänä Janne Ulmaksen ohjastama Shadoom, joka tempoi täyden matkan ryhmän aikaan 13,3. Menoa siivitti jenkkikärrykokeilu ja etukenkien riisuminen. Arctic Helen ylsi sen peesissä välieriin Janne Korpi rattaillaan.

Kaksikko Still Loving You/Markku Nieminen ja Bakels Birdland/Olli Koivunen kiri omassa lähdössään selvästi karkuun muilta.

Neljäs alkukilpailu oli vuoden 2015 Suur-Hollola-voittaja Express Duon näytöstä. Se veti toisen radan letkaa viimeiseen kaarteeseen asti, jossa se repäisi eroa muihin. Wasa Warrior oli hyvä toinen.

”Tämän kanssa on otettu pikku riski ja treenattu vähän kovempaa. Se kannatti. Nyt hevonen on ollut pitkän aikaa hyvä ja odotan, että tällä pitäisi vähän pärjätäkin”, Pekka Korpi luotasi Express Duon tilannetta voittajahaastattelussa.

Suoraan välieriin ovat selviytyneet jo mm. Elian Web, Venice, Shadow Woodland, Callela Ladyboss ja Ranch Kelly.

Välieriin pääsi myös aikojen perusteella kaksi hevosta. Paikat menivät Ranch Newmanille, 13,5, ja Yahuu Hossille, 13,7.

Lämminveristen alkukilpailut ajettiin 4000 euron ykköspalkinnoilla. Välierien voittajille maksetaan 10 000 euroa ja finaalissa voittajaa odottaa ennätyksellinen 120 000 euron palkinto.

 

Korjattu klo 21.08 Yahuu Hossin nimi ja aika