Suomen Ravivalmentajat ry tiedottaa haluavansa tukea valmentajiksi suuntaavia nuoria alkamalla jakaa Suomen Ravivalmentajien stipendiä. Ensimmäisen kerran stipendi luovutetaan vuoden 2020 Ravigaalassa.

Palkintoa luovuttamaan ja ensimmäistä palkinnon saajaa valitsemaan on kutsuttu maanantaina 70 vuotta täyttänyt ravilegenda Pekka Korpi. Valitsijoiksi on tarkoitus kutsua jatkossakin arvostettuja alan ammattilaisia.

Nuorten ohjastajien tilannetta on saatu viimeisen vuosikymmenen aikana parannettua, kertoo Suomen Ravivalmentajien puheenjohtaja Tuomo Ojanperä.

”Nyt on tarkoitus antaa positiivinen sysäys myös valmentajan uraa suunnitteleville, sillä olemme huolissamme nuorten ravivalmentajayrittäjien matalasta määrästä”, Ojanperä toteaa.

”Ravivalmentajan ammatti sitoo paljon pääomaa, toisaalta oppi ulkomaalaisen tunnustetun valmentajan luona olisi hyödyksi itse kullekin. Siksi emme halua sitoa stipendin käyttötarkoitusta etukäteen, vaan se voi olla palkittavan tilanteesta riippuen esimerkiksi opintomatka tai varustehankintoihin käytettävä lahjakortti”, Ojanperä taustoittaa.

”Stipendin suuruus on ensimmäisellä kerralla 2000 euroa. Rahasumman lisäksi toivomme palkinnon auttavan nuoria yrittäjiä myös sen tuoman julkisuuden kautta.”

Suomen Ravivalmentajat toivoo löytävänsä myös kumppaneita hyvälle asialle. ”Uskomme, että raviurheilun ympäriltä löytyy monia, jotka haluavat olla mukana turvaamassa lajin tulevaisuutta nuoria valmentajia tukemalla sekä kannustamalla.”

Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Suomen Ravivalmentajat ry on perustamisestaan asti tukenut uusien yrittäjien kouluttautumista alalle. Siksi uusi palkinto on myös paluu juurille ja yksi asian pontevimmista ajajista on ollut viime viikolla 70-vuotisjuhliaan viettänyt Risto Airaksinen, joka suuntasi aikanaan yhdistyksen ensimmäisenä stipendiaattina Olle Goopin tallille Ruotsiin Jorma Oikarisen suunnatessa Saksaan.