Maaliskuun Kuukauden ravurit -äänestyksessä kokonaisäänestyksen voittaja oli Jyrki Tammimetsän valmentama Amaretto Scoop. Suomenhevosravureista eniten ääniä sai Siirin Älli. 

Maaliskuun Kuukauden ravurit keräsi yhteensä 637 äänestäjää, jotka valitsivat eniten sykähdyttäneet lämminveri- ja suomenhevosravurit. Amaretto Scoop sai rotuun katsomatta suurimman äänisaaliin, 211 ääntä. Lämminverisistä toisiksi eniten ääniä sai Prey Frontline, 78 ääntä, kolmanneksi eniten Invantaggio, 56 ääntä.

Suomenhevosravureiden puolella taistelu oli tiukempi, sillä eniten ääniä kerännyt Siirin Älli sai 148 ääntä, toiseksi tullut Costello 147 ääntä ja kolmanneksi tullut Suivikas 102 ääntä.

Jyrki Tammimetsä sanoo, että Amaretto Scoopilta löytyy faneja etenkin seitsemän hengen omistajaporukan, Talli Amareton takaa.

“On mukavaa, että hevosen esitykset ovat uponneet yleisöön, että sitä on äänestetty”, Tammimetsä toteaa.

Lauantaina ruuna saa vastaansa Vermon Tervetuloa Finlandia-ajoon -lähdössä muun muassa Demi De Veluwen, Jaqueline Mon Amin, Star Martinin ja Pedro Pin. Valmentajan mukaan vastus on nyt niin kova, että juoksunkulun pitäisi onnistua täydellisesti, jotta hevonen voisi yltää kärkipäähän.

Tammimetsän talliin kuuluu myös muuten hyvää.

“Tallissa on nyt 11 hevosta, hiljalleen täältä tulee näitä muitakin starttihevosia. Toivottavasti Amaretto Scoopille tulisi näistä seurajaa, katsotaan nyt, kun aletaan ajaa kilpaa, että mitä niistä kehkeytyy”, Tammimetsä sanoo.

Suomenhevosravureiden voittaja Siirin Älli vakuutti maaliskuussa viemällä Pelimanni-ajon. Kahdeksanvuotias ruuna jatkoi voittojen tiellä myös viime viikon maanantaina Kaustisella. Matkan on tarkoitus jatkua maanantaina Oulussa, hevosen valmentaja Ahti Antti-Roiko kertoo.

“Tuntuu, että sen kunto on ollut Pelimanni-ajon jälkeen vain nousussa. Se on oikein mukava pieni hevonen, tykkää ihmisten kanssa touhuamisesta, sille passaa kaikki”, Antti-Roiko kuvailee.

Myös Antti-Roikon talliin kuuluu hyvää. Valmennuksessa on paljon nuoria hevosia, joilla aloitellaan kilvanajoa. Siirin Ällin hyvän vireen valmentaja toivoo jatkuvan, jotta kesällä voitaisiin kokeilla sitten paremmissakin lähdöissä.

“Ei muuta kuin paljon kiitoksia kaikkia Siirin Älliä äänestäneille!” Antti-Roiko sanoo.

Hevosurheilu kiittää kaikkia maaliskuun ravureita äänestäneitä. Seuraavan kerran voit äänestää Kuukauden ravureita toukokuun alussa, silloin kysellään, mitkä hevoset sykähdyttivät esityksillään eniten huhtikuussa. 

1089454

Siirin Älli. Kuva: Anu Leppänen

Kuukauden ravurit -äänestyksen tulokset, maaliskuu 2016

Kuukauden suomenhevosravurit, ääniä

Siirin Älli, 148

Costello, 147

Suivikas, 102

Kartier, 56

Polara, 55

Julianne Dahlia, 28

Turbo-Jytky, 26

Turoruutu, 20

Helmen Vili, 15

Jamir, 8

Myllyn Valtti, 8

Tixa, 7

Valtin Simo, 6

Niemen Cecilia, 4

Satiinin Saku, 4

Ekosan, 3

Kuukauden lämminveriravurit, ääniä 

Amaretto Scoop, 211

Prey Frontline, 78

Invantaggio, 56

Twigs Voici, 54

Ratu Royale, 44

Ida’s Owen, 37

Downander, 33

Victor Quo Vadis, 25

Tir Du Caux, 23

Sort of Sorrow, 21

Excalibur It, 14

Arctic Helen, 13

Ranch Kelly, 10

Celebration Song, 8

So Clueless, 8

Ali Baba Rajmar, 2