Keskiviikon Hevosurheilu kertoo, mitä kävi ilmi Prix d’Amériquen jälkitunnelmissa Pariisissa ja kuinka pyörii arki Journey Hästar Ab:ssa.

Ajotehtäviensä lopettamista väläyttänyt Jean-Michel Bazire osoitti valmentajana mestarillista kunnonajoitusta sunnuntaina, kun tallin kolmella hevosella tuli Prix d’Amériquesta sijat yksi, kaksi ja neljä. Omistaja-kasvattajien Isabelle ja Pascal Bernardin perhe oli rusentua etusuoralla väkijoukon rynnättyä juhlimaan voittajaa, Belina Josselyniä.

”Tämä voitto oli seurausta siitä, minkä isä 40 vuotta sitten aloitti”, Pascal Bernard osoitti kunniaa isälleen Yvanille.

Lehti esittelee myös Victor Langlaisin, uuden sukupolven hevosvälittäjän, joka on menestyksekkäästi yhdistänyt yliopistotason taloustieteet, oman hevosharrastajan ja totopelaajan uransa, hevosjalostuksen hiljaisen tiedon ja uudet markkinointikanavat. Mitä hän pitää hevosessa tärkeänä?

Jo perjantaina alkaneiden UET-kokousten ja kokoontumisten isoihin asioihin kuului Marjaana Alaviuhkolan valinta Euroopan raviliiton puheenjohtajaksi. Kysyimme, miten Alaviuhkola näkee raviurheilun tämän hetken tilanteen.

Alaviuhkola vaikuttaa myös ST:n johtajana Ruotsissa, missä menestyksekästä nousua Journey-hevosten kanssa on tehnyt Marko Korpi sukulaismiehineen edesmenneen Heikki Taipaleen viitoittamalla tiellä. Toiminta on lutviutunut uomiinsa, mutta jekkuillaanko tallilla sukulaisten kesken?

Muistatko vielä Esko Keräsen, joka toimi ammattivalmentajana vuosina 1978-1986? Keräsen palo hevosiin ei ole sammunut, mistä osoituksena on väkevä ihastus 12. kilpailukauteensa valmistautuvaan Keisariin.

Keskiviikkonumero uutisoi ravien lisääntyvästä tv-näkyvyydestä, tunnistusvyyhdin jatkumisesta ja antaa vinkit keskiviikosta lähtien aina lauantain Toto75-finaaliraveihin saakka.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digijulkaisuna.