Franck Leblancin valmentama Anna Mix (Ludo de Castelle – Tenor de Baune) on kovan luokan tamma, jolla on yksi ongelma: ranskalainen volttaus. 

Ranskalainen volttaus ei yleensä ole ongelma ranskalaisille, mutta Anna Mixille se on.  Vincennesissä voi käydä helposti niin, että Anna Mix ei haluaisi järjestyä kaarteesta riviin lainkaan ja se mutkistaa asioita melkoisesti. Tähän ongelmaansa tamma on ollut ammattiauttajan pakeilla: etologi Nicolas Blondeau on yrittänyt ratkoa ranskalaistamman psyyken kiemuroita.  Ongelmaa ollaan taustajoukkojen mielestä saamassa hallintaan, mutta Vermossa ollaan myös tästä samasta syystä. Anna Mixin toivotaan toimivan paremmin auton takaa.

Anna Mix ei ole mailispesialisti. Lyhyitä matkoja on uralla yksi, maaliskuussa Cagnes-sur-Merissä Nizzassa, jossa tamma pisti lopussa kävelyksi.

Ranskalaisena Anna Mix ei ole myöskään nopea avaaja.

Jos kävisi niin, että tamma pääsisi Finlandiassa matkaan eikä jäisi pahasti pussiin,  tai ainakin lopussa avautuisi väylä, tilanne voisi saada toisenlaisen käänteen.  Anna Mix tulee lopun yleensä juuri niin kovaa kuin ranskalaiset yleensäkin, maaliin asti.

Norjalainen hoitaja Caroline Bernzon on yksin matkassa Vermossa. Mukana on vain tamman luottokuski Pierre Vercruysse. Bernzon on tuntenut tamman kahdeksan kuukautta: “Sitä pidetään vähän kahelina, mutta ei se ole lainkaan sellainen. Anna Mix on kovaluontoinen hevonen. Hyvässä ja pahassa”, hän sanoo ja halaa tammaa, joka tönäisee lempeästi hoitajaansa kasvoihin turvallaan. “Katso nyt minkälainen se on.”

 

Lisää teemasta: Finlandia-ajo