Suomen Hippoksen puheenjohtaja Antti Lehtisalo on jättänyt eroilmoituksen puheenjohtajan tehtävästään.

Ale-kasvateistaan tunnettu Lehtisalo kertoo kantavansa oman vastuunsa liittyen eilen Hippoksen julkistamaan sääntörikkomustapaukseen. 56 ravihevosvarsaa merkittiin kantakirjaan osittain virheellisten asiakirjojen perusteella vuosina 2012–2017.  Varsat tunnistettiin merkitsemistä varten ulkomailla, vaikka jalostusohjesääntö sanoo, että tunnistus on tehtävä Suomessa. Joukossa oli myös Lehtisalon kasvatteja. Lehtisalon kytköksestä uutisoi ensimmäisenä Ravinetti.

“Kannan vastuuni. Olen korostanut toimikaudellani raviurheilun julkisuuskuvan merkitystä ja sääntöjen noudattamista. Kasvattamistani varsoista kolme on erheellisesti tunnistettu toisessa EU-maassa, joten päätän toimikauteni tähän”, Antti Lehtisalo sanoo.

“Ei tämä homma ole mitään glamouria ollut, mutta se on tuonut tyydytystä, että asiat ovat menneet eteenpäin. Kyllä tämä helpottaa, sillä olen muutenkin vaativassa työssä. Katkerana en aio lähteä”, hän jatkaa.

Hippoksen valtuuskunta valitsi Lehtisalon keskusjärjestön puheenjohtajaksi marraskuussa 2016. Viime kesäkuussa Lehtisalo valittiin puolustusministeriön kansallisen puolustuksen suunnitteluyksikön johtoon.

Lehtisalolle syntyy tänä keväänä kolme uutta kasvattia.

“Kasvatushomman jatkoa täytyy nyt vähän miettiä.”