Workout Wonderin osaomistaja, mikkeliläinen Antti Peltola odottaa tämän vuoden St. Micheliä aivan erityisellä mielenkiinnolla.

Launtaina Killerin Eliitissä radalta viisi starttaava Workout Wonder eli “Stevie” voi Peltolan mukaan hyvin.

Jarno (Kauhanen, valmentaja) viimeisteli hevosen eilen Eliittiä varten. Lähtö on hieno ja mukana on hyviä vastustajia, mutta se ei kuitenkaan ole Stevien tämän vuoden pääkilpailu”, Peltola sanoo. “Killerin Eliitti palvelee meidän kilpailukalenteria oikein hyvin ja voittamaan lähdetään, vaikka hevosen ei tuossa lähdössä tarvitsekaan olla ihan terävimmillään.”

Viikon päästä lauantaina Workout Wonder kohtaa Kymi Grand Prix’ssa muun muassa tuoreen Elitloppet-voittaja Timokon.

“Kovia kisoja on tulossa. Jarno ja Minna (Kauhanen) ovat tehneet mahtavaa työtä siinäkin mielessä, että aina kun on tärkeä lähtö edessä, he ovat osanneet silloin laittaa askelmerkit kohdalleen, ja olemme päässeet onnistumaan juuri niissä tärkeissä paikoissa. Omistajana tässä on vaan saanut nauttia. Jos hevosella on Kymi GP -päivänä kaikki kunnossa, uskon, että se pystyy hyvän panoksen antamaan kisaan sielläkin.”

Tunnetasolla mikkeliläiselle Peltolalle mahdollisesti kovin juttu tulee tänä kesänä olemaan se, jos Stevie starttaa heinäkuun puolivälissä ravattavassa St. Michelissä. Hevonen on jo kutsuttu Mikkelin suurkilpailuun.

Workout Wonderin valmentaja Jarno Kauhanen sanoo, että St Micheliin osallistuminen on mahdollista, mutta hevosen kanssa edetään lähtö kerrallaan.

“Olemme kiittäneet kauniisti kutsusta, mutta emme ole vielä luvanneet mitään. Totta kai se on hyvinkin mahdollista, että siellä ollaan mukana, vielä kun Mikkeli on tosiaan Antti Peltolan kotirata.”

Antti Peltolan omistama viini- ja peliravintola Bubbles on tänä vuonna St Michel -tapahtuman pääyhteistyökumppani yhdessä Tilitoimisto Ollikaisen kanssa.

“St. Michel on ollut itselleni kautta aikain yksi kesän merkkipaaluista. Isovanhempien ja vanhempien kanssa Mikkelin raveissa jo 1970-luvulla, sitten 1980-luvulta alkaen itsenäisesti”, Peltola kertoo.

“Pikkupoikana en osannut kuvitella, että olisi mahdollista joskus lähteä ylipäätään tukemaan jotakin suurkilpailua tai saati sitten sitä, että oma hevonen juoksisi St. Michelissä. Asiat ovat kuitenkin kehittynet elämässä suotuisasti, ja päätin, että kun ihminen hengittää raviurheilua, niin nyt on paikka olla tukemassa tätä kesän kohokohtaa.”

Bubbles järjestää St. Michel -viikolla erikoisohjelmaa, muun muassa jo perinteiseksi muodostuneen ravirunokilpailun.

“Viime vuonna saimme melkein sata raviaiheista runoa ravintolassa sijaitsevaan runoboksiin”, Peltola sanoo.

Artikkelia muokattu 8.6. klo 15:32 vuosilukutietojen osalta. 

Artikkelia muokattu 13.6. klo 12:57: Lisätty Jarno Kauhasen kommentti St Micheliin liittyen. Taustajoukot eivät ole antaneet alustavaa myöntävää vastausta kutsuun, kuten artikkelissa aiemmin kerrottiin. 

St Michelin pääyhteistyökumppanit, Tilitoimisto Ollikaisen Katri ja Pasi Ollikainen sekä Bubbles-yrittäjä Antti Peltola löivät kättä päälle Mikkelin raviradan toimitusjohtajan Kari Tiaisen kanssa. Kuva: Henri Talonpoika