Emma Stable on liisannut itselleen 4-vuotiaan Arctic Emman, 13,9ake. Aiemmin kimppa osaomisti sen yhdessä tammaa valmentavan Pekka Korven Star-Racing Oy:n kanssa.

Äkkinäinen saattaisi ajatella, että järjestely tehtiin sen pohjalta, että Pekka Korpi pystyy keskittymään kilpailemaan samaa ikäluokkaa edustavalla Mascate Matchilla. Ravikilpailusääntöjen mukaan ohjastaja ei saa ajaa toisen omistamaa hevosta kokonaan tai osittain omistamaansa hevosta vastaan. Kilpailusäännöissä todetaan ”sellaisen oikeushenkilön, jonka omistaja ohjastaja on, omistama tai osaomistama hevonen rinnastetaan ohjastajan omistamaan hevoseen”. Vuokrattu hevonen puolestaan on verrattavissa omistuksessa olevaan hevoseen.

”Semmoiseen päätökseen tultiin toistaiseksi, että kokeillaan keskenään. Se ei ole syy, että Pekka pääsisi ajamaan Massia. Arctic Emma ostettiin noin puolitoista vuotta sitten. Semmoisia ajatuksia on, että siitä olisi siitostammaksi sitten myöhemmin”, Emma Stablea edustava Matti Viitala kommentoi.

Suur-Hollola-viikonloppuna Best Princessissä Arctic Emmaa ajaa Kari Venäläinen. Valjakko lähtee matkaan kymppiradalta. Pekka Korven luotsaama Mascate Match pääsee matkaan radalta 2.

Arctic Emman sisarusparveen kuuluvat muun muassa hyväntekeväisyyshevosenakin tunnettu El Mistress Eeva, 12,7aly, Arctic Elsa, 13,0aly ja Arctic America, 13,2aly.

Matti Viitala on monella mittapuulla tuore hevosenomistaja, sillä hän on omistanut ravihevosia vuodesta 2010 lähtien. Joukkoon on osunut kuitenkin useita helmiä, kuten Säihkeen Sähinä, Still Loving You, Gloria Web ja Hesiod.

Vaikka Arctic Emman tulosrivi on tällä hetkellä lähinnä tasapaksun näköinen, omistajan luotto hevoseen on horjumaton.

”Usko on kova. Se on treenannut hyvin eikä ole mitään jalkavikoja eikä mitään muutakaan”, Viitala sanoo.

Arctic Emma on voittanut muun muassa Mikkelissä 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerän ja Turussa Tammakriterium-kokeen. Tammahambossa se sijoittui toiseksi. Joulukuussa Arctic Emma oli kolmas tammojen Uudenmaan Upeimmassa. Kisan voitti Mascate Match, tuolloin Antti Teivaisen ajamana.

Suur-Hollola-viikonlopun lauantain lähtölistat välierineen löydät täältä

Best Princessin lähtölistaan pääset täältä