Kokelasohjastajien Tie Tähtiin -kilpailusarjan seitsemäs osalähtö ajetaan lauantaina Forssan Pilvenmäellä.

Kokelasvoimaa nähdään kaviouralla Toto75-ravien neljännessä lähdössä ja mukana ohjastamassa on muun muassa kilpailusarjan tämänhetkinen pistekärki Arna Ruohomäen, Kimi Pesosen ja Terno Grönstrandin johdolla.

Tie Tähtiin käynnistyi helmikuussa ja kalenterin käännyttyä kohti syksyä kilpailu pisteistä sekä paikoista kahdentoista parhaan ohjastajan joukossa kiihtyy entisestään. Erityisesti viimeisistä finaaliin (Tampereella 21.12.) oikeuttavista paikoista käydään tiukkaa vääntöä useamman ohjastajan kärkkyessä tasapisteissä 12. sijan tuntumassa. Pistekilpailun voitonkaan suhteen ei vielä voida sanoa mitään varmaa, vaikka Arna Ruohomäki on ottanut jo 28 pisteen etumatkan toisena olevaan Kimi Pesoseen.

Pistekilpailun kärkinimi Arna Ruohomäki lähtee hyvillä mielin Forssan lauantaiseen osalähtöön. Ruohomäen ajokkina on takarivin uloimmalle lähtöradalle arvottu Quattro Tilly, jonka ohjissa hän on nyt ensimmäistä kertaa. Ruohomäki uskoo Jari Kinnusen valmentaman 6-vuotiaan ruunan mahdollisuuksiin huonosta lähtöpaikasta huolimatta.

“Vaikka en ole aikaisemmin ohjastanut hevosta, niin olen ollut mukana samoissa lähdöissä ja seurannut hevosen edesottamuksia. Hevonen on hyvä, mutta toisaalta lähtörata sanelee aika paljon. En kuitenkaan lähde lyötynä matkaan, sillä lauantain lähtö on varsin tasainen ja yhtään ylikylän hevosta ei ole mukana. Forssassa ehtii takaa vielä lopussakin ja tarpeen vaatiessa voi jo matkankin aikana tehdä ratkaisuja pitkillä suorilla.”

Arna Ruohomäki ei tunnusta kilpailusarjan piikkipaikan tuovan paineita.

“Olen ihan luottavaisin mielin, sillä kaula pistekilpailussa seuraavana tuleviin on tässä vaiheessa turvallinen. Tätä enemmän ehkä jännittää Salamakypärät-kilpailun kanssa, jossa matsi kärkisijoista on paljon tiukempi.”

Syksy on tuonut muutoksia myös Arna Ruohomäen arkeen. 25-vuotiaalla Ruohomäellä oli alkuvuodesta muutaman hevosen talliyksikkö Vihdin Haimoossa, jossa hänellä oli mukanaan työnantajansa Mia Lammisen valmennettavia. Nyt Ruohomäki on palannut takaisin kotikaupunkiinsa Poriin, jossa hän työskentelee apuvalmentajana Lammisen tallilla sekä treenaa isänsä Arimo Ruohomäen omistamia hevosia.

Tie Tähtiin -kilpailusarjassa on Forssan jälkeen ohjelmassa kolme osalähtöä. Pistekilpailun ajantasainen kokonaistilanne löytyy Suomen Ravivalmentajat ry:n nettisivuilta.

Lisää teemasta: Tie Tähtiin