Ruotsin peliyhtiö ATG teki vuonna 2020 korona-pandemian puristuksessa erittäin hyvän tuloksen. Kotimaan myynti kasvoi huimat 18 prosenttia päätyen 14 748 miljoonaan kruunuun. Myynnin ja pelaajien osuuden erotuksella mitattu pelikate kasvoi tätäkin rivakammin 21 prosentilla.

Kohdepulasta kärsivä kansainvälinen pelimarkkina kasvoi vielä hurjemmin. Myynti yli kaksinkertaistui peräti 5 416 miljoonaan kruunuun (+ 101 %). Avaintekijänä oli Ruotsin ravien keskeytyksetön jatkuminen monien isojen ravimaiden, kuten Ranskan ja Norjan kilpailutoiminnan ollessa koronatauolla.

Vallitsevassa markkinatilanteessa ATG:n vahva markkina-asema korostui hevospelien vetämänä. Sen urheiluvedonlyönnin pelikate nousi 408 miljoonaan kruunuun, missä kasvua on 51 prosenttia. Kasinopelien vastaavat lukemat olivat 370 miljoonaan kruunua ja 20 prosenttia. Hevospelit ovat kuitenkin edelleen yhtiön kivijalka, sillä niiden osuus pelikatteesta oli 4 600 miljoonaa kruunua (+ 19 %).

ATG:n liiketulos oli mittakaavaetujen siivittämänä nosteessa: 2 240 miljoonaa kruunua ja kasvu peräti 49 prosenttia. Tulosparannukseen vaikuttivat merkittävästi vain 8 prosentilla lisääntynyt henkilöstö (468) ja samaa vauhtia kasvanut aktiivisten pelitilien määrä, joka ylitti 1,4 miljoonan rajan. Urheiluvedonlyönnin ystävät ovat ATG:n urheilutarjonnan lisäksi nykytilanteessa enenevästi löytäneet ATG:n hevospelit. Tavoitellun synergian vaikutus näkyi myyntiäkin parempana tuloskehityksenä.

”Tämä ei tule itsestään selvästi toistumaan”, ATG:n talousjohtaja Lotta Nilsson Viitala tiivistää Travrondenin haastattelussa.

ATG on viime vuosina investoinut merkittävästi ja investointitahti on nyt hidastumassa, mutta toisaalta tehtyjen investointien poistot kasvamassa.