Antero Tupamäen valmentama Atupem (Andover Hall) nostatti suomalaisyleisön tunnelmaa Solvallassa lauantaina. Toiseksi sijoittunut ori takoi ajan 11,3a/2140 metriä, joka jäi vain kymmenyksen Shadow Woodlandin Suomen ennätyksestä. 

Kolmannessa parissa ulkona juossut ja siitä kolmannen ja lopussa neljännen kautta valtavan kirin esittänyt Atupem ei jäänyt kauas voitosta Elitloppet-lauantain Klass I -finaalissa. Alessandro Gocciadoron tallin Volnik Du Kras sekosi hetkeksi askelissaan loppusuoralla, mitä tarkasteltiin videolta jonkin aikaa. Lopulta italialaishevonen kuitenkin kuulutettiin tervetulleeksi seremonioihin.

Atupemin ohjastaja Antti Tupamäki kiitteli kovan esityksen tehnyttä hevosta.

“Vähän kaukaa joutui kiriin lähtemään, joten ajattelin, että hyvä, jos jotain saadaan. Mutta hevonen tekikin hirmu kirin ja tuli loppua oikein syömällä. Hopea ei ole tällaisessa lähdössä tuollaisella juoksunkululla lainkaan häpeä”, ohjastaja kommentoi.

Atupemiä valmentaa Antero Tupamäki. Kuva: Hanna Laakso

Atupem jäi Solvallassa kymmenyksen päähän täyden matkan Suomen ennätyksestä. Kuva: Hanna Laakso

Atupemin aika oli sama kuin voittaja Volnik Du Krasin, 11,3a/2140 metriä. Kakkossija kasvatti hevosen palkintokassaa 125 000 kruunulla. Lähdön tulokset kokonaisuudessaan voit lukea Svensk Travsportin verkkosivuilta.

Antti Tupamäki jatkaa ohjastustehtäviä Elitloppet-yleisön edessä huomenna sunnuntaina, kun Polara koettaa uusia Elitkampen-voittonsa. Tupamäki kertoi, että Sisyfoksella yöpyvän ruunan matka on sujunut tähän asti hyvin.

Elitkampen ajetaan huomenna sunnuntaina 27. toukokuuta noin kello 15.30 Suomen aikaa.

Lisää Atupemistä ja Elitloppet-viikonlopun muiden suomalaisten suorituksista Hevosurheilussa keskiviikkona 30. toukokuuta. 

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›