Hevosurheilun perinteinen spekulaatioilta vietettiin tällä kertaa Turun keskustaan pystytetyssä “Raviväen puolimatkan krouvissa”.

Kahteen ravikuninkuuteen Erikassonin valmentanut Bella Varjonen, sekä Pettellä että Erikassonilla kaksi kuninkuutta ohjastanut Harri Koivunen, ja kahdeksat kuninkuusravit äänityöläisenä läpikäynyt Antti Pylkkänen laittoivat asiantuntemustaan likoon pohtiessaan tulevan viikonlopun huippuhetkiä.

Saaga S oli kolmikon selkeä suosikki kuningattareksi. “Siitä on vaikea löytää heikkoa kohtaa”, Harri Koivunen totesi. “Erehtyä ei kuitenkaan ole vara”, Bella Varjonen puolestaan painotti. “Ei voi unohtaa Huimariinaa, Ari Moilanen osaa ajaa tätä kilpailua.”

Huimariinan vaarallisuuden tunnisti myös Antti Pylkkänen. “Kukaan ei tiedä kuinka hyvä se on ilman kenkiä. Viimeksi siltä riisuttiin kengät ensimmäistä kertaa, mutta se jäi pussiin”, Pylkkänen muistutti. Harri Koivunen intoutui tästä kehumaan Huimariinaa: “Se oli selvästi notkeampi mitä aiemmin. Selvä ykköshaastaja”, oli Koivusen näkemys.

Kuninkuuskilpailun puntaroinnin aloitti Bella Varjonen jonkinlaisella yllätysvedolla. “Minä uskon Köppiseen“, Varjonen vakuutti. “Se on osoittanut hyvää kuntoa ja saa silti tulla kisaan vähän kuin piilosta. Hieno kilpailu tulossa, ihan kylmät väreet tulee, kun ajattelee.”

Jokivarren Kunkku keräsi Koivusen ja Pylkkäsen äänet kuninkaaksi, mutta kumpikin koki sympatioita Välähdyksen suuntaan. “Se on todella venymiskykyinen”, Pylkkänen koki. Harri Koivunen näki Välähdyksessä aineksia suureksi kansansuosikiksi. “Jos Välähdys onnistuu avausmatkalla, niin väitän, että iso osa yleisöstä on sunnuntaina sen puolella.”

Vaikka spekulaatioilta keskittyi tulevaan, ei tietenkään aivan unohdettu muutaman vuoden takaista paikallista ravikuningastakaan. “Siellä se paukuttelee henkseleitään ja hoitaa kesäheilojaan”, Bella Varjonen kertoi ravikuningas Erikassonin kuulumiset.

 

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit