“Jos joku muu ajaa kuin Hannu, niin sitten se on Goop”, sanoo Ranch Kellyn Ranskan-turneen jatkoa pohtiva Anne Luttinen.

Itsenäisyyspäivänä suomalaisten ravi-ihmisten on tehtävä valintoja. Joko itsenäisyyspäivän vastaanotto Linnassa tai Ranch Kellyn nappisarja Vincennesissä.

On mahdollista, että Ranch Kellyä ajaa seuraavaksi luottokuski Hannu Torvisen sijaan Vincennesissä menestystä niittänyt Björn Goop. Siinä tilanteessa Goop ajaisi myös tammalla viimeistelyhiitin, mikäli suinkin on silloin Ranskassa.

“Vaihdettiin Hannun kanssa ajatuksia, ja hän sanoi, että kannattaa miettiä, kenet laittaa Kellyn rattaille, Goop ja (Franck) Nivard oli hänelläkin mielessä”, Luttinen kertoo.

“Goop on kertonut olevansa käytettävissä. Hän on luvannut ajaa, jos tarvitsee ja on käytettävissä myös hiitinajoon.”

Tamman kilpailuaika Ranskassa lähenee loppuaan. Jäljellä on vielä 6 viikkoa.

“Hevonen tarvitsee lihashuoltohommia ja sellaisia tullaan tekemään, hieroja saattaa tulla täältä Suomestakin”, perjantaina hevosen luo Suomesta matkustava Luttinen kertoo.

“Viime viikolla hevonen tutkittiin klinikalla. Siinä ei ollut sanomista. Toki kausi on ollut pitkä. Viimeksi se vesisadekeli, mikä siellä oli, ei ollut hevoselle etu. Kuiva, napakka keli olisi sille paras.”

Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta ajettava Prix de Blois on niin kutsuttu Eurooppa-lähtö. 2100 metrin autolähdössä on ensipalkintona 42 750 euroa ja lähtö on rajattu yli 160 000, mutta alle 550 000 euroa tienanneille.

“Se olisi nappisarja. Toki hevosen täytyy tuntua viimeistelyissä sataprosenttiselta, ei hevosta lähdetä sinne väkisin viemään. Vielä 16. päivä joulukuuta olisi hyvä lähtö ja olisiko ollut vielä 29. päivä, mutta täytyy tutkailla hevosta.”

Ranch Kellyn maaginen kausi on tuottanut 24 kilpailusta jo 11 voittoa ja yli 323 000 euron palkintorahat.