Ruotsalaisten mainostama ”vuosisadan kaksinkamppailu” Bold Eagle vastaan Nuncio Elitloppetissa on Pierre Pilarskin mukaan kuolleena syntynyt ajatus. Pilarski ei usko, että rummutettua matsia edes nähdään.

”En itse asiassa ole enää viimeisten kuuden kuukauden aikana hetkeäkään uskonut, että Stefan Melander ilmoittaa Nuncion Elitloppetiin.  Uskon, että hän vetää hevosen pois. Eikä hänen pidä missään nimessä mitään muuta tehdäkään, vaan kunnioittaa hienoa hevostaan, entistä suuruutta, ja todeta, että sillä on jo niin paljon kilometrejä takanaan, että on aika siirtyä muihin hommiin”, Pilarski jyrähtää.

Hän korostaa, että Nuncio on huippuhevonen, jonka uran päätavoitteet on jo saavutettu ja jonka ura on jo kääntynyt laskusuuntaan, kun taas Bold Eaglella saavutukset ovat vielä edessä.  Tämä johtuu erilaisista urakehityksistä, vaikka hevoset saman ikäisiä ovatkin.

”Kun vilkaisee juostuja lähtöjä, ymmärtää kyllä nopeasti mitä ajan tässä nyt takaa. Tunnen Nuncion hyvin, ja pitkältä ajalta. Ihailin sitä valtavasti silloin kun se oli juuri tullut USA:sta”, hän sanoo, mutta lisää bensaa liekkeihin.

”Ranskassa noin kulmikkaasti ravaava hevonen hylättäisiin.”

Lue Pilarskin koko haastattelu Hevosurheilusta 17. toukokuuta.

Lisää teemasta: Elitloppet