MAS Breeding Oy on ostanut Reima Kuislalta puolet siitosoriista The Bosses Lindy, 12,7aly (2).

”Kaupat on tehty”, Martti Ala-Seppälä vahvistaa.

”Samalla sovittiin, että hallinnoin sitä koko siitosuran ajan. Olen tuntenut Reiman 40 vuotta, ja voimme molemmat luottaa siihen, että hommat hoituvat.”

MAS Breeding Oy:n nimissä astui viime vuonna seitsemän oria: Jontte Boy, Holiday Credit, Neighsay Hanover, Citation Lindy, Big Apple Deli, Ill Villaggio ja äskettäin menehtynyt Juliano Star.

”Kun näitä nyt kerran hankkii, niin silloin pitää myös hankkia hyviä. Olen ollut monta vuotta sitä mieltä, että Suomessa on kaksi kansainvälisen tason siitosoria. Toinen on RC Royalty ja toinen The Bosses Lindy”, Ala-Seppälä sanoo.

Conwayhallilainen The Bosses Lindy on astunut Suomessa vuodesta 2008 lähtien. Viime vuonna se sai 31 tammaa.

Heti oriin ensimmäisestä jälkeläiskatraasta nousi ikäluokkatähti, kriteriumvoittaja Bosses Lily.

Reima Kuisla luovuttaa siitosoritoiminnan ohjat partnerille kernaasti.

”Kyllä, on parempi, että ammattilaiset hoitavat. En pysty paneutumaan tällaiseen asiaan. The Bosses Lindy on kaksi- ja kolmivuotiaiden rahatilaston ykkönen, ja minusta paremmat jälkeläiset ovat vasta tulossa. Tammakanta on koko ajan parantunut. Minusta tämä oli paras tapa antaa oriille täysi mahdollisuus”, Kuisla kommentoi kauppoja.

Vielä ei ole varmuutta, missä ori tällä kaudella astuu ja mikä sen varsamaksu tulee olemaan.

”Sen tiedän, että vanhasta sijoituspaikasta pitää lähteä viikonloppuna. Ensi viikolla tiedän enemmän”, Ala-Seppälä kertoo.