Viime vuonna Rovaniemen kuninkuuskilvassa kolmanneksi sijoittunut Camri toipuu hyvin vammastaan.

Ehdottomasti suomenhevosten parhaimmistoon lukeutuva 13-vuotias ori parantelee hankosidevammaansa. Valmentaja Terho Rautiainen kävi hevosen kanssa viimeksi tänään perjantaina klinikalla tarkistamassa toipumisen etenemistä.

”Pikkuriikkisen vammakohta näkyi vielä ultrassa”, Rautiainen kertoo tämänhetkisestä tilanteesta. ”Se on aika hyvin alkanut parantua.”

Seuraavaksi Rautiainen matkaa klinikalle kuukauden päästä. Silloin toivon mukaan orin vamma on jo kokonaan parantunut.

”Enemmän sitä pitäisi päästä liikuttelemaan. Kuukauden päästä se ultrataan vielä uudemman kerran. Silloin vamman ei saa näkyä enää ollenkaan, vasta sitten uskaltaa lähtee kilpailemaan. Sitä on uitettu ja se on kävellyt vedessä. Hevonen käyttää jalkaansa kyllä hyvin, mutta aivan pienesti vamma näkyy vielä.”

Terveenä ollessaan Camri kuuluu ehdottomasti tänä vuonna Lahden Jokimaalla juostavaan kuninkuuskilpaan, mutta sinne voi tulla liian kiire. Rautiainen ei kuitenkaan ole toivoaan menettänyt ravikesän kohokohtaa ajatellen.

”Kuninkuusraveihin on vielä puolitoista kuukautta aikaa. Katsotaan silloin kuukauden päästä, mille näyttää. Camri on sellainen hevonen, että sillä ei oikeastaan tarvitse ajaa kovempaa ollenkaan ennen kilpailua. Sillä ajetaan jarrukärryillä vetoja, ja sen voi ilmoittaa heti starttiin, kun lupa vain saadaan.”