Juvalainen suomenhevosmies Seppo Suuronen kertoo valmennustoiminnan hiipuneen viime vuosina siihen malliin, että lopettaminen on yksi vaihtoehto. 

Tallin 9-vuotias tammatähti Carmela päättää uransa ensi kauteen. Suuronen haluaa siirtää huippusukuisen tamman siitokseen ajoissa.

“Aion kilpailuttaa sitä talven tasaisesti, en joka viikko, mutta tasaiseen tahtiin. Keväällä se astutetaan, ja sitten tähdätään Vermon kuninkuusraveihin ihan tosissaan. Siellä olisi hyvä paikka laittaa sitten suitset naulaan, ehkä meidän molempien”, Suuronen sanoo.

Yhteensä viisi kertaa ravikuninkuuden voittanut valmentaja kertoo, että hänellä kyllä riittäisi intoa ja terveyttä jatkaa hevosten valmentamista.

“Nyt, kun tallissa on noin 25 hevosta, joista osa vielä tällä hetkellä laitumella, tuntuu kuin olisi kesälomalla. Suoraan sanoen ei oikein riitä töitä. Hevoskasvatuksessa olen ollut mukana pitkään ja sitä tulen jatkamaan jollain tavalla aina”, Suuronen sanoo.

Carmelan osallistumisesta Turun kuningatarkilpailuun päätetään St Michel Tammatähden jälkeen.

Lue lisää Hevosurheilusta perjantaina 8. heinäkuuta. 

Seppo Suuronen

Syntynyt vuonna 1960.

Asuu ja valmentaa ravihevosia Juvalla Etelä-Savossa.

Tallin ensimmäinen menestyshevonen oli Patrik, joka vei ravikuninkuuden neljä kertaa.

Viimeisin ravikuninkuus Villihotilla Tampereelta vuonna 2011.

Pitkän linjan hevoskasvattaja. Ravitalli Suuronen Oy on kasvattanut muun muassa Roberto Lucan, Frankon, Kilun Peedron sekä Vitterin.