Kouvolan Magic Monday –ravien viimeisessä lähdössä Arto Laaksosen ohjastama Chiari ja Ari Moilasen ajama Large Point törmäsivät yhteen ennen starttia.

Suuremmilta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

”Pikkaisen on lonkka kipeänä, mutta ei tässä sen ihmeellisempää”, Laaksonen kertoo. ”Varusteita meni sitten enemmänkin rikki. Tilanne kävi niin äkkiä, että en tarkkaan edes osaa sanoa mitä siinä kävi. Kärryt menivät yhteen, ja taisivat nousta Moilasen kärryjen päälle. Korkealta sitten lennettiin, ja ilmat olivat hetken aikaa pihalla.”

Myöskin Moilanen ja hänen ohjastama Large Point selvisivät rytäkästä ilman suurempia vaurioita.

”Ei tullut itselle mitään vammoja, ja hevonenkin oli ollut jo tänään valjaissa, joten sekin selvisi vammoitta”, Moilanen tietää. ”Siinä jäi Arton kanssa molemmilla toisen valjakko vähän kuolleeseen kulmaan, eikä yksinkertaisesti huomattu hevosten takaa toisiamme, mutta onneksi vauhti ei ollut sen kummoisempi.”

Törmäyksen seurauksena Chiari pääsi vapaaksi, jonka jälkeen nähtiin uusi uhkaava tilanne. Radalle kurvasi ambulanssi pillit päällä, ja vapaana juossut hevonen säikähti ajoneuvoa syöksyen päin paikallaan ollutta toista hevosta, jonka ympärillä oli kuskien lisäksi muitakin henkilöitä.

”Hevonen lähti meidän kannalta juuri väärään suuntaan”, Moilanen kertaa tilannetta. ”Sitten huomattiin, että nyt on lähdettävä johonkin suuntaan. Kerkesin hyppäämään alta pois lumipenkkaan. Ilman sitä hässäkkää olisi selvitty yhdellä rikkoutuneella renkaalla.”

Chiari loukkasi samassa rytäkässä itseään. Vielä ei ole tiedossa, kuinka pahasta vammasta on kyse.

”Etujalka turposi pahaenteisesti”, hevosen valmentaja Erkki Tulla sanoo. ”Yritetään saada mahdollisimman nopeasti aika klinikalta, että saadaan selville kuinka vakavasta on kyse. Ilmeisesti hevosen jalka vahingoittui sen törmätessä jo purettuihin kärryihin ja toiseen hevoseen.”

Tulla on ollut tapahtuman johdosta yhteydestä myös Hippokseen.

”Se oli sekava tilanne, kun toinen tilanne johtui täysin ambulanssin hölmöilystä. Artokin ihmetteli, että mitä ambulanssi siellä teki, ja vielä vilkut päällä. Sitä säikkyivät muutkin hevoset, joita ei oltu ehditty vielä ottaa radalta pois.”