Seinäjoki Racen paikoista on nyt puolet täytetty. Viidentenä hevosena sai kutsun kotimaan kirkkaimpiin toivoihin lukeutuva Chief Orlando.

”Ori oli kauden avausstartissaan odotetun hyvä”, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää perustelee.

6-vuotias Chief Orlando on syntynyt Norjassa. Oria valmentaa Tapio Mäki-Tulokas ja hevosen omistaa Ravigaalassa Vuoden hevosenomistajana palkittu Esa Himanen yhdessä Kari Ala-Röyskön kanssa.

Chief Orlando on tehnyt Mäki-Tulokkaan treenissä vakuuttavaa jälkeä. Kymmenen yhteistä kisaa ovat tuoneet kuusi voittoa, kolme kakkossijaa ja yhden kolmosen. Viime kauden päätteeksi Chief Orlando vei nimiinsä Ruotsin Hopeadivisioonafinaalin. Uusi vuosi alkoi Teivossa eleettömällä voitolla.

“Talvi on mennyt hyvin,  mutta ei se missään nimessä ole vielä parhaimmillaan”, Mäki-Tulokas arvioi. “Se on vielä vähän tukkoinen ja pyöreässä kunnossa. Uskon sen starttien myötä parantavan, joten hyvillä mielin mennään kesää kohti.”

Lauantaina Vermossa Helsinki-ajossa kilpaileva Chief Orlando tekee seuraa jo aiemmin Seinäjoki Raceen kutsutuille Italian Trendy Ok:lle, Ruotsin On Track Piratenille ja Selmer I.H.:lle sekä kotimaan Ranch Kellylle.

“Tietysti hienoa päästä mukaan”, Mäki-Tulokas iloitsee. “Ajetaan ensin lauantain startti, jonka jälkeen aletaan valmistautua kohti Seinäjokea.”

Valmentaja on aiemmin sanonut odotusten olevan Chief Orlandoa kohtaan tälle kaudelle korkeammalla kuin viime vuonna. Avausstartti antoi katetta puheille.

“Pyritään ajamaan näitä kovia lähtöjä, joihin kutsuja tulee. Hevonen saa itse näyttää niissä, kuinka hyvä se on. Lähtöpaikathan näyttelevät suurta roolia näissä kovimmissa lähdöissä, joten sen takia on vaikea arvioida, miten se pystyy menestymään. Hyvältä lähtöpaikalta se varmasti pystyy oman paikkansa täyttämään.”

Chief Orlandon osallistuminen Seinäjoki Raceen lisää mielenkiintoa myös kuskivalintoihin. Mika Forss on toiminut oriin luottokuskina kuten myös ruotsalaisruuna Selmer I.H:n. Mäki-Tulokkaan mukaan asiasta ei ole vielä keskusteltu, mutta hän kertoo asian ratkeavan viikonlopun jälkeen.

Juttua muokattu 25.3. klo 13:25: Lisätty valmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan kommentit.