Costello jää pois Porin Kultaloimesta. Kuningas oli palailemassa sairastauolta jäätyään flunssaisena pois Vermosta kuukausi sitten.

Eilen torstaina ajetussa viimeistelyssä oriin meno ei Ville Herttuaa miellyttänyt. Tänään Costellon aloitettua siitoskautensa Metsäpirtissä, huomattiin oriin olevan hyppäämisen jälkeen räkäinen.

“Costello on lisäksi piehtaroinut ilmeisesti seinälle jossain vaiheessa ja vasemmalla puolella lihaksistossa oli oriin pukilta laskeuduttuaan myös selvästi lihasjumia havaittavissa. Olemme huomanneet viitteitä tästä jo viime viikkoina ja yrittäneet niitä hoitaa. Tämä on aika mystinen ja uusi tilanne meille, kun Costellolla ei ole ikinä ollut mitään lihaksistossa. Päinvastoin hevosen lihaksisto on ollut aina kuin pullataikinaa.”

“En lähde leikkimään tilanteessa mitään valelääkäriä, kuninkaan hovissa on tietenkin myös hovilääkäri, joka saa käydä hevosen läpi ensi viikolla. Vapun jälkeen ollaan sitten viisaampia. Päivänselvää on, jos tämän tason hevosella on jotain pienintäkään sanomista ei starttiin lähdetä”, Herttua kertoo.

Samasta lähdöstä jää pois myös hyvin viime starteissaan pärjännyt Koskelan Akseli. Poisjäännin syyksi valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen kertoo kantapolkeaman.

Juttua muokattu 26.4. klo 12.38: Lisätty tieto Koskelan Akselista.