Kuninkuuskilpailun kärjessä avausmatkan jälkeen on hurjan voittotuloksen 21,3a/2100 metriä takonut Costello. 

Toisena on Välähdys, jolla on eroa kärkeen 0,4 sekuntia. Kolmanneksi kirinyt Köppinen on 0,6 sekunnin päässä Costellosta.

Vuoden 2014 ravikuningas Köppisen valmentajan Jyrki Korhosen fiilikset olivat ensimmäinen osalähdön jälkeen positiiviset.

“Jäi hyvä mieli. Jos Costellon selkä karkaa edestä, niin se ei ole mikään häpeä. Hevonen oli hyvä”, Korhonen kommentoi.

Valmentaja olisi tyytyväinen, mikäli Köppinen sijoittuisi kokonaiskilpailussa kolmen parhaan joukkoon.

“Costello oli tänään ja on ollut koko vuoden niin kova, että sille me emme tänä viikonloppuna pärjää. Mutta jos me olemme kolmen joukossa lopullisissa tuloksissa, niin silloin täytyy olla tyytyväinen”, Korhonen sanoi.

Kuninkuusosakilpailun avausmatkalla keulassa juosseen Välähdyksen valmentaja Ville Korjus sanoi, että voitto olisi maistunut paremmalta, mutta hevosen suoritukseen täytyy olla tyytyväinen.

“Kova oli kisa, ja hevonen tuntui hyvältä koko ajan. Toivottavasti tämä hiitti aukaisi vielä paikkoja, jotta hevonen olisi huomenna vieläkin terävämpi”, Korjus kommentoi.

“Jos viime vuoteen vertaa, niin Välähdys on nyt vuotta vanhempi, ehkä vähän rauhallisempi ja pikkuisen viisaampi. Toivottavasti ainakin.”

2100 metrin hallitsija Costello rummutti johtavan rinnalla. Sen voittoaika jäi vain yhden kymmenyksen Erikassonin nimissä olevasta Suomen ennätyksestä.

“Nyt mennään kotiin ja laitetaan hevonen hetkeksi laitumelle. Sitten se saa nukkua yönsä rauhassa, huomenna aamusta se pääsee vielä joksikin aikaa ulos” Costellon valmentaja Ville Herttua sanoi.

Valmentaja oli jo yleisölle tutuksi käyneeseen tyyliinsä kommenteissaan hyvin maltillinen.

“Vielä on yli neljä ja puoli kilometriä matkaa maaliin”, Herttua sanoi.

Kuninkuuskilpailun tilanne 2100 metrin avausmatkan jälkeen

1 Costello, 2.50,8, johtaa kilpailua

2 Välähdys + 0,4 sekuntia

3 Köppinen + 0,6

4 Jokivarren Kunkku + 0,8

5 Vieskerin Valo + 1,6

6 Metkutus + 1,8

7 Veeran Turo + 1,9

8 Elias Intomieli + 2,6

9 Vixen + 4,0

10 A.T. Visku + 4,3

Välkyn Tuisku hlo

Lisää teemasta: Kuninkuusravit