Ravikuningas Costello ei starttaa tänään tapaninpäivänä, ja myös ensi viikon 75-finaali Vermossa jää ajamatta.

“Sillä on oikeassa etujalassa pieni luuliika, ja olisiko se aktivoinut?”, Ville Herttua kertoi tilanteesta keskiviikkoaamuna. “Kaviokin on pikkuisen lämmin, mutta Costello ei onnu eikä arista jalkaa. Ajoin aamulla seitsemän aikaa pienen lenkin ja pähkäilin, mitä tekisi. Päädyin kuitenkin siihen, että tuollaisen hevosen kanssa ei oteta riskejä, vaikka 80%:lla muista olisin lähtenytkin. Kiva olisi ollut mukana kunnioittamassa Köppistä, sillä niin monet hiitit ollaan sen kanssa ajettu.”

“Hoidellaan aluksi kotikonstein ja annetaan tilanteen rauhoittua, kun mistään vakavammasta ei näyttäisi olevan kyse. Täytyy katsoa vielä illalla, onko kaviossa jotain, kun hevonen piti muutenkin kengittää. Laitan sen rautakenkään ja tilsakumit sun muut, kun tarhassa tilsoittelee.”

“Finaali jää automaattisesti välistä, sillä hevosta pitää katsoa jonkun viisaaamman kanssa, ettei lähde sokkona starttiin”, Herttua jatkoi. “Nyt kun en sitä valjastelekaan hetkeen, niin terävyyskin katoaa. Kun luottokuskikin loukkaantui, niin kovin palo kovin aktiiviseen starttaamiseen vähän latistui. Tilanteesta riippuen voidaan tehdä uusiakin suunnitelmia.”