Viime vuonna Finlandia-ajon voittanut D.D.’s Hitman siirtyy eläkkeelle. Omistaja Reima Kuisla teki päätöksen keskiviikon Vermon startin jälkeen.

”Hevonen treenee hyvin, mutta maksimisykkeissä se ei suorita”, Kuisla kertoo. ”Sen alamäki alkoi jo viimeisessä Ruotsin startissa toissa syksynä, kun se käveli viimeisenä maaliin. Pikkuhiljaa se mennyt vain huonompaan suuntaan, eikä ole oikein sitä kohtaan jatkaa kilpailemista, vaikka se varmaan sopisi hyvin esimerkiksi montéen.”

”Selvää vikaa siitä ei ole löytynyt, mutta epäilen sillä olevan läppävian sydämessä. Menen sen kanssa vielä 4. tammikuuta eläinlääketieteelliselle korkeakoululle, sillä haluan saada asiaan varmuuden, vaikka sille ei mitään voikaan tehdä.”

Kuisla osti D.D.’s Hitmanin 1,5-vuotiaana huutokaupasta 20.000 dollarilla. Pohjois-Amerikassa, Ruotsissa ja viime vuoden syksystä asti kotimaassa valmennuksessa ollut D.D.’s Hitman kilpaili 58 kertaa totosijoin 10-5-8 ja ansaitsi 314 045 euroa. Ennätyksensä 09,1a tuolloin vielä oriina kilpaillut Donato Hanoverin poika juoksi Elitloppetin 2017 karsinnassa.

Vaikka D.D.’s Hitman jääkin viettämään eläkepäiviä, starttihevoset Seinäjoen tallista eivät lopu. Stay Alert kilpailee pian, ja keväällä radoille voidaan odottaa mm. Federal Hilliä ja President Lindya.

Yhdysvalloissa Kuislalla on D.D.’s Hitmanin 2-vuotiaaksi kääntyvä puoliveli Dd’s Redemption, joka maksoi 75 000 dollaria.

”Andover Hallista ja veljeään isompi”, Kuisla kertoo. ”Se on Åke Svanstedtilla ja treenaa hyvin.”