Stall Zetin valmentajalla Daniel Redénillä starttaa Elitloppetin karsinnoissa sunnuntaina sekä Propulsion, Double Exposure, Sorbet että Heavy Sound. Neljä hevosta samalta valmentajalta on kisan ennätys.

Perjantain Hevosurheilu tarkastelee Daniel Redénin ja Stall Zetin menestystarinaa. Kaudella 2018 Redénin valmennettavat juoksivat yli 43 miljoonaa kruunua palkintorahoja ja Redén palkittiin Ravigaalassa Vuoden valmentajana. Nyt Redénin valmennuslistalla on 67 hevosta, joista hengästyttävästi 23 on kruunumiljonäärejä.

”Niiden kilpailuttaminen on aikamoinen palapeli, eikä ollenkaan helppo sellainen”, Redén myöntää. ”Moni ajattelee, että sen kun vaan ilmoittelee hyviä hevosia sinne ja tänne, mutta siinä on aika paljon miettimistä.”

Elitloppetissa Redénin tallista tulee joka neljäs finaaliin yrittäjä.

”Erityisen hienoa on, että kaikki voivat olla vaikka voittajakandidaatteja”, Redén muistuttaa. ”Luulen kuitenkin, että nämä ovat asioita, joiden suuruuden ymmärtää kunnolla vasta pidemmän ajan kuluttua.”

Lehti kysyi Timo Nurmoksen tuoreimmat kuulumiset Readly Expressistä ja muista hänen tallinsa hevosista, kuten myös laajemmin suomalaishevosista ennakkoartikkeleissa.

Shetlanninponeilla suomalaiset ovat menestyneet Solvallassa viime vuosina erinomaisesti. Millä mielin suomalaisponeilla lähdetään Mini ja Lilla Elitloppetiin tänä vuonna?

Ruotsin ravien televisiolähetysten juontajat ovat viime vuosina tulleet tutuiksi myös Suomessa. Heistä Peter Anderssonin nimi antaa ymmärtää kyseessä olevan perusruotsalainen kansalainen, mutta hänen sukutaustastaan löytyy varsin vahva Suomi-kytkös, siitä lisää perjantainumerossa.

Neuvonta-artikkelissa tutustumme mustasaarelaiseen urheilu- ja hevoshieroja Markku Pätsiin, joka on kehitellyt lihaskalvojen käsittelyyn sopivan apuvälineen.

Ratsastuksessa kerromme muun muassa appelsiinipuiden aiheuttamasta kilpailukiellosta.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Lisää teemasta: Elitloppet