Vuoden suurin ykköspalkinto 151 000 euroa nostatti raviurheilijoiden tunnelman huippuun Vermossa. Jännitysnäytelmän voittajaksi kohosi lopulta suuren omistajajoukkonsa riemuksi Massi eli Mascate Match.

Tuhannen omistajan Raviliiga HIFK:n omistama supertamma hankki johtopaikan ensimmäisen kaarteen jälkeen eikä luopunut paikastaan enää koskaan. Voitto oli Pekka Korvelle uransa viides voitto derbyssä.

Riemu Vermon podiumin ympärillä oli huikea. “Pekka, Pekka, Pekka”, kannustukset raikuivat kansanjuhlassa.

“Todella mahtavaa tunnelmaa”, Korpi kiitteli.

“Kyllä se tuli loppusuoraa ihan kohtuullisesti”, Pekka totesi ja sai kannattajiltaan ja omistajilta naurun remakan vastaukseksi. Voittotulos on 13,4a.

“Todella mahtavaa, että puolet hevosen ansioista menee hyväntekeväisyyteen SYLVA ry:lle eli tukemaan syöpään sairastuneita lapsia. Varmasti menevät oikeaan kohteeseen”, valmentaja kommentoi.

Massi rauhoittui kovavauhtisen alun jälkeen hyvin kärkipaikalla. Lopussa odotettiin Always Readyltä kovaa haastetta Massille, mutta Raviliiga HIFK:in supertamma oli sille liian hyvä vastustaja, että kilpailusta olisi tullut tasainen loppukamppailu.

“Peli oli sillä selvä, kun Pekka painoi vikassa kaarteessa kaasun pohjaan”, kakkospalkinnolle derbyssä Hannu Laakkosen valmentamalla Always Readyllä ajanut Kari Rosimo.

Peanuts ja Jukka Torvinen, oj, oj, oj! Kuva Anu Leppänen

Suomessa syntyneiden 5-vuotiaiden tammojen kamppailu 30 000 euron ykköspalkinnosta Arvid Åvallin Tammaderbyssä Toto75-6 juontui Peanutsin ja Jukka Torvisen kontrollissa kärkipaikalta.

Anne Kankaan valmennustallin huippulahjakas tamma nautti silminnähden juoksustaan kärkipaikalla. Se sai kuin siivet selkäänsä ja toi kimppatalli Tenaville suuret ilon hetket, vaikka sää Vermossa muuttui entistä sateisemmaksi.

Peanutsia ei sade haitannut. Se on vähän omanlaisensa tamma, ihan supertamma, se jättää aina vähän sisään ja luulen, että se lieneekin sen salaisuus”, Jukka Torvinen kertoi.

”Tämän kauden tähtäin onnistui. Hevonen on aivan mahtava, se on täyttänyt jo kaikki toiveet urallaan. Jatkossa varmaan ohjelmaan tulevat St. Leger ja 5-vuotiaiden kasvattajakruunu. Ilmeisesti ensi vuonna kilpaileminen jatkuu ja emätamman tehtävät saavat vielä odottaa Peanutsilla”, valmentaja Anne Kangas kertoi.

Raskolnikov Frido löysi makean lohdutusvoiton Santtu Raitalan ajoreiteillä. Kuva Anu Leppänen

 

Toto75-5 oli Ragnar Moringin muistoajo eli eräänlainen lohdutuslähtö derbyn ulkopuolelle jääneille 4-vuotiaille.

Tarjolla olleen 5000 euron ykköspalkinnon nappasi Santtu Raitala, joka jatkoi supervuottaan löytämällä loppusuoralla kiritilaa kreivin aikaa Raskolnikov Fridolla.

”Tuntui, että pussin suu pysyy kiinni maaliin asti. Koitettiin siinä Rassen kanssa mihin mahdutaan menemään ja olihan siinä tuurillakin osuutensa.”

Raskolnikov Frido voitti viime vuonna kriteriumin. Raitala kuin omistaja Henri Steiner myönsivät, että harmitti, kun oli niin pienestä aikataulusta kiinni, ettei Raskolnikov Fridolla olisi ollut paremmat mahdollisuudet päästä saalistamaan isoa rahaa derbystä.

Raviliiga Tapparan kultakimpale Marschall Match teki urhean juoksun vaikeimmalta lähtöradalta 12 toiseksi ja alussa laukannut BWT Echo keräsi kehuja taistelustaan vielä kolmanneksi.