Veijo Heiskanen ilmoitti Benjamin Evon pitkältä tauolta Ruotsin Halmstadissa tänään ajettavaan Yngve Larssons Memorialiin. Vuoden 2017 derbyn sankaria ei kuitenkaan nähdä lähtöviivalla ottamassa yhteen Disco Volanten ja Martin De Bosin kanssa.

”Se jää tänään valitettavasti pois. Se tuli kuumeeseen ja siltä turposi yksi jalka. Sillä ei ikinä ennen ole ollut kuumetta, ei edes leikkauksen jälkeen, vaikka siltä on leikelty sekä kurkkua että jalkaa. Keskiviikkoiltapäivänä nousi kuume, ja se oli silloin tosi väsynyt ja halusi vain nukkua. Sitäkään se ei ole ennen tehnyt. Nyt ei tiedä, onko siinä imusuonentulehdus vai mikä”, Veijo Heiskanen kertoo.

”Kyllä se nyt on virkeämpi, ja näyttäisi, että päästään säikähdyksellä, mutta ei sillä tietenkään voi startata, kun jalka on paksuna. Vähän harmittaa, kun kohta on vuosi odotettu sitä radoille ja kaikki oli tosi hyvällä mallilla. Se olisi tänään juossut aika kovan ajan, jos olisi päässyt starttaamaan.”

”Toivotaan, että menee nopeasti ohi. Hevosen kanssa on muutenkin ollut ongelmia”, Heiskanen harmittelee.

Pari kuukautta Suuren Suomalaisen Derbyn jälkeen hevoselta halkesi oikean etujalan nuljuluu kesken harjoitusajon, mistä seurasi pitkä treenitauko.

”Jos tämä menee nopeasti ohi, katselen sille jonkun avoimen ryhmäajon. Niitä rupeaa nyt vähän enemmän olemaan.”

Suomessa Suvelan Tallin kasvattia tuskin tänä vuonna nähdään.

”Suur-Hollola ei sille sovi. Se nähtiin viimeksi, kun kahtena peräkkäisenä päivänä oli niin kova lähtö, että sitä se ei kestä.”

Benjamin Evo oli viime vuonna Suur-Hollolan karsinnassa toinen aivan Ranch Kellyn vanavedessä, mutta finaalissa se hylättiin pitkästä laukasta.