Veijo Heiskanen suunnitteli jatkavansa Suomen derbyvoittajan kilpailukautta jouluna Pariisin suuressa 4-vuotiskilpailussa, mutta perjantaina harjoitusajossa hevoselle sattunut oikean etujalan loukkaantuminen siirtää hevosen pois kilparadoilta useammaksi kuukaudeksi.

”Ennuste paranemisesta on hyvä, mutta suunniteltu kilpailumatka Ranskaan täytyy siirtää nyt vuodella eteenpäin”, Veijo Heiskanen kertoi Suomen derbyvoittajan Benjamin Evon loukkaantumisesta perjantain valmennusajossa.

”Oikean etujalan nuljuluu halkesi. Lauantaina se korjattiin yhteen kolmella ruuvilla eläinlääkäri Marjaana Alaviuhkolan klinikalla.”

Hevonen alkoi kesken harjoitusajon Heiskasen mukaan ontua yhdestä askeleesta.

”Tajusin heti, että nyt sattui pahemmin ja lopetin ajon. Toipumiseen vaadittavasta ajasta keskustelen tarkemmin Marjaanan kanssa keskiviikkona. Hevonen on edelleen klinikalla”, Heiskanen kertoi Hevosurheilulle tiistaina.

Jalan paranemiseen kuluu joka tapauksessa niin paljon aikaa, että suunniteltu Vincennesin joulun eurooppalaisten ravureiden suuri 4-vuotiskilpailu Criterium Continental jää Suomen derbyvoittajalta nyt ajamatta.

Suomalaisen Suvelan tallin kasvattama Benjamin Evo on kilpaillut viime helmikuusta lähtien ruotsalaisen Stall Loken nimissä. Tallin omistaa ruotsalainen liha-alan yrittäjä Thomas Lantz.

Heiskasen valmennustallin muiden suunniteltujen hevosten, kuten Fridericusin, Trot Kronosin ja Olympic Kronosin, osalta Pariisin talvimeetingin kilpailut ovat edelleen ajankohtaisia.