Eilen Kuopion Haastajadivisioonafinaalissa 8000 euron arvoisen voiton juossut Draken houkuteltiin Oslo GP-raveissa juostavaan kylmäveristen pitkän matkan lähtöön. Kisa juostaan 8. kesäkuuta. Sen ykköspalkinto on 100 000 Norjan kruunua.

”Ne vähän pyytelivät sinne, ja ensiajatus oli, että siellä olisi puolimielenkiintoinen lähtö, pitkän matkan voltti. Mietittiin, että katsotaan ensin Kuopion startti”, valmentaja Miika Tenhunen kertoo.

Draken oli lähdössään pitelemätön, mikä vahvisti taustajoukkojen matkahaluja vuonomaahan.

”Jos se ei olisi voittanut, oltaisiin lähdetty Rovaniemelle Kirppu-ajoon, koska siellä olisi päästy vielä paalulle. Voiton jälkeen ei päästä. Päätettiin lähteä käymään Norjassa, mutta ilman menestyspaineita. Itse otan sen elämyksen kannalta, kun hevosten kanssa sinne niin harvoin pääsee”, tuusniemeläistreenari hymyilee.

Draken matkustaa paikan päälle Suomesta lähtevällä yhteiskuljetuksella.

”Se on tosi hyvä matkustaja, syö ja juo aina hyvin. Ja kun on kavereita siinä ympärillä, niin ei tule varmaan mitään ongelmaa.”

Tenhunen sanoo Kuopion-voiton tulleen erikoisen helposti.

Jani (Ruotsalainen) yritti pitää porukan kasassa mahdollisimman pitkään, mutta se oli ollut vaikeaa, kun hevonen oli niin paineissaan viimeisessä kurvissa. Se oli sen oloinen kuin olisi pystynyt menemään täyden matkan 1.23-pintaan.”

Draken on palautunut Tenhusen mukaan eilisestä suorituksestaan mainiosti.

”Eilen lupasin sille, että jos se voittaa, niin se pääsee muutamaksi päiväksi laitumelle. Napattiin se tänä aamuna sinne palauttelemaan.”

8-vuotiaan ruunan omistaa Petra Suvinen.

“Omistaja oli jo eilen katsellut lentoja Norjaan”, Tenhunen tietää.