Drakenille norjalainen volttikiemura tuotti outona käänteenä laukan, mutta valmentaja Miika Tenhunen ja ajaja Jani Ruotsalainen eivät olleet kilpailun jälkeen allapäin.

Espanjan lomaltaan kansainväliseen tyyliin ajotehtäviin Norjaan lentänyt Jani Ruotsalainen debytoi Bjerkessä. Ravirata sai ajajalta kiitoksia, vaikka kärkisijoitukset jäivät tällä kertaa Drakenilta saamatta.

Kolmen kilometrin maratonilla Draken kohosi viimeisen kierroksen alkaessa jo aivan kärjen rinnalle, vaikka laukka pudotti sen alussa joukon viimeisten joukkoon 13. sijalle.

Lopulta Drakenin veto taipui ja se putosi sijalle 8 eli ensimmäiseksi ilman rahasijaa.

“Ilman laukkaa tämä olisi ehdottomasti ollut rahoilla”, valmentaja ja ajaja tuumivat. Ruotsalainen sanoi kokeneensa pientä häirintää voittoon Troll Solenin ajaneeelta Magnus Teien Gundersenilta.

“Vielä Drakenilla on Suomessa rahaa juostavana, vaikka se meni nyt 40 000 euron voittosummasta yli. Sopivia välisarjoja on tarjolla, kunhan nyt ensin päästään kotiin ja levätään matkan rasitukset pois”, Tenhunen sanoi.

Veijo Heiskanen ja Henna Halme matkustivat 300 kilometrin päästä Göteborgista Osloon neljän hevosen kanssa. “Moottoritietä koko matka”, Veijo kuvasi matkan helppoutta.

Sade kasteli Bjerken. Sade oli pitkäaikaista, mutta heikkoa. Ravien loppulähdöissä sää selkiytyi ja rata alkoi kuivua.

Zizoulla on kolmella kilometrillä mahdollisuudet kolmen joukkoon”, Veijo totesi katsellessaan radalla hyvällä tyylillä lämmitellyttä Puccy Italiaa ja Henna Halmetta.

Juuri torstaina Lahdessa Benjamin Evon toiseksi Lahden alkuerissä ajaneella Heiskasella on runsaat 30 hevosta valmennuksessa. “Tallina on ainakin vuodenvaihteeseen asti vanhat Åbyn ratatallit, ehkä sinne saadaan vielä lisää jatkoaikaa senkin jälkeen”, hän arvaili.

Bjerken tulokset 8.6.

 

Draken palaa kohti uusia haasteita Suomessa

Miika Tenhunen ja Jani Ruotsalainen eivät olleet kallella kypärin Drakenin laukkastartin jälkeen Oslossa. Kuva Totofoto