Pastore Bob taisteli vuosi sitten kalkkiviivoille asti St Michelin voitosta Heavy Soundin kanssa. Tänään hevonen on tullut paikalle pistämään paremmaksi huomisessa kamppailussa 80 000 euron ykköspalkinnosta.

“Johansson”, esittäytyi Pastore Bobin hoitaja ulkomaisten hevosten vierastallilla.

Siis Johansson – aivan samoin kuin Stig H Johanssonilla?

“Kyllä. En ole ehkä vain yhtä tunnettu raviurheilussa”, Andreas Johansson nauroi ja lisäsi hyväntuulisena: “Vielä.”

Hyväntuulisuuteen oli syytä, hevosen matka Etelä-Ruotsista Halmstadista oli sujunut kaikin puolin hyvin.

Pastore Bob odotteli itsekin hyväntuulisena vierastallin puhtaissa puruissa huomista juoksukilpailuaan levollisena.

“Hevonen on syönyt ja juonut koko matkan hyvin ja kaikki muukin on sujunut aivan normaalisti”, Anders viestitti hymyssä suin.

Vuosi sitten Pastore Bob kamppaili St Michelin voitosta Heavy Soundia vastaan ottelussa, joka päättyi tuloksiin 9,5a ja 9,6a.

Tuota kamppailua hoitohevosensa puolesta Anders ei ollut tilaisuudessa todistamaan “livenä” sillä hän oli sairastunut ikävästi juuri ennen suunniteltua matkaa Suomeen ja hevonen kävi matkalla laina-hoitajan opastuksella.

Viimeksi Pastore Bob juoksi toiseksi Visbyssä kilpailussa, jossa sen edessä juossut Hambletonianin voittaja Perfect Spirit pysyi edellä maaliin asti.

“Toiveissa olisi, että Pastore Bob olisi Suomessa hieman parempi kuin Visbyssa. Paljon riippuu, minkälaisen ajotaktiikan Mika Forss lähtöradalta neljä valitsee. Pastore Bobhan osaa lähteä vaikka kuinka lujaa.”

Samalla kuljetuksella Mikkelin vierastalliin saapui Disco Volante, jota saapuu ajamaan nuori Kevin Oscarsson.

St Michelissä kohtaa neljä ruotsalaisravuria neljä suomalaisravuria sunnuntaina 10. lähdössä, joka aikataulun mukaan lähetetään matkaan kello 16.30. Kaikki ruotsalaiset ravurit olivat saapuneet Mikkeliin jo lauantaina, joten helteen vain noustessa Suomi – Ruotsi ottelu tuottanee yli 10 000 katsojalle huikeaa urheilua.

Päivitetty su klo 12.32. Korjattu kieliasua.

Lisää teemasta: St Michel-ajo