Äänekoskella talliaan pitävälle Harri Kotilaiselle raviurheilu tarkoittaa elämäntapaa. Lauantaina hänen valmentamansa A.T. Eka starttaa huippudivisioonafinaaliin yhtenä potentiaalisista menestyjistä.

Ensimmäisen oman hevosen 15-vuotiaana saanut Harri Kotilainen hengittää raviurheilua. Kotilaisen luonnehdinta sopii moniin lajin piirissä toimiviin henkilöihin.

”Omalla porukalla tätä tehdään eli oma työpanos on mahdottoman tärkeä. Tässä ollaan kiinni melkein 24/7”, Kotilainen myöntää. ”Se täytyy sanoa, että muuta elämää ei oikeastaan ole. Pitäisi olla, mutta ei oikein ole.”

Siksi menestys omilla valmennettavilla tuntuu erityisen hyvältä.

Helmin Roosa nosti Kotilaista pinnalle muutamia vuosia sitten ja nyt A.T. Eka tekee vahvaa jälkeä Toto76-tasolla. Tallissa on lupaavia nuoria hevosia, joten lähitulevaisuus näyttää kilpailullisesti varsin kiinnostavalta.

Lue Kotilaisen arvio A.T. Ekan mahdollisuuksista Joensuun Linnunlahdella.

Ensi viikolla 50 vuotta täyttävä Anssi Nurminen kuuluu Forssan Pilvenmäen ratavalmentajien jo pitkäaikaiseen kaartiin. Nurminen on nähnyt monta huippuhevosta läheltä. Vaikka itsenäisenä valmentajana mittava menestys on antanut odottaa itseään, tulopuolella on muun muassa iso määrä kokemusta, työtä ja ihmissuhteita.

Lähikuvajuttujen lisäksi keskiviikon lehti pureutuu kevätauringon aiheuttamaan Toto76-poisjääntisumaan ja sen vaikutuksiin viime lauantaina Kouvolassa.

Keskiviikon kiinnostavin sessio käydään Suomen Hippoksen valtuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa, jota lehti ennakoi pääuutisessaan. Valtuuskunta kokoontuu päättämään, onko Fintoto mukana uudessa peliyhtiössä. Uutisesta ilmenee hevospeliyhtiön kauppahinta.

Tilaa Hevosurheilu.

Tai osta näköislehti.