Keskiviikkolehdessä matkaamme Tukholman lauantairavien tunnelmaan, jonka suomalaiskohokohdaksi nousi Solvallan tuoreen treenarin Katja Melkon valmentaman Elian Webin finaalivoitto.

Elian Webin askel taittaa matkaa nyt niin tehokkaasti, että innokkaimmat ajattelevat jo Elitloppetia. Hevosurheilu seurasi paikan päällä Finlandia-ajoon kutsutun hevosen otteita lauantaina Solvallassa. Miten Elian Webin omistajakimppa hevosensa tilanteen kokee? Entä mitä miettii Solvallassa tavattu ja ”Pastorina” tunnettu totopelaaja Esa Kujala?

Salossa Kruusilan kylässä tapasimme Jalosen laajan ravisuvun, jossa hevosia harrastetaan tiiviisti. Suvussa myönnetään, että raviurheiluun kuuluu jännitys. Kun esimerkiksi Holari juoksee, niin silloin pelätään laukkaa. Tallikurvissa jännitetään yhdessä ja osa ei uskalla katsoa lähtöä ollenkaan. Silloin toinen selostaa selin olevalle. Toki menestyksen jälkeen on aihetta juhlaankin.

“Kaikki iloitsevat voittajan puolesta”, Iida Lemberg sanoo. “Vaikkei ole isokaan ykköspalkinto, niin kakkukahvit ovat pöydässä ja joskus jopa konjakit. Suvun kesken kokoonnutaan ja tuttaviakin tulee paikalle.”

“Ja lähtö katsotaan vielä kymmeneen kertaan uudelleen videolta”, äiti Taina Jalonen naureskelee.

Jalosten suvulla on positiivinen vaikutus Suomen raviurheiluun.

“Tuttavat seuraavat hevosiamme, ja jos jonkun suosikki on startissa, niin hän saattaa lähteä paikan päälle raveihin”, Tea Jalonen kertoo. “Joskus olemme lähteneet pikkubussillakin matkaan ja yleensä reissut ovat olleet kivoja.”

Ajankohtaisuutisissa äänessä on Suomen Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.