Elian Webin karsiutuminen Elitloppetin finaalista sunnuntaina oli harmillinen takaisku suomalaisfaneille. Valmentaja Katja Melkko uumoili jo kilpailupäivän päätteeksi, että jotain saattoi olla vialla.

Elian Webin hovieläinlääkäri Sune Hansen tutki ruunan tänään tiistaina.

”Ei ollut kaikki ok, hevonen on sairas ja sillä on keuhkoputkentulehdus. Paksua, keltaista limaa löytyi hengitysteiden yläpäästä. Se nyt on tietysti sillä lailla hyvä uutinen, kun hevonen ei ollut kilpailussa normaali, ja tämä sairaus on lääkittävissä”, helpottuneen kuuloinen valmentaja Katja Melkko raportoi Ruotsin Julmyrasta.

”Mitään oireita ja merkkejä ei ollut etukäteen. Niin tarkasti sitä eläinlääkärin kanssa koko Elitloppetin alusaika syynättiin. Joku bakteerin aiheuttama tulehdus sillä kuitenkin on. Saatiin viiden päivän antibioottikuuri ja pitäisi hyvin parantua. Huonoon saumaan tauti tietysti tuli.”

Ensi viikon tiistaina hevosen tilanne tarkastetaan uudelleen.

”Sen jälkeen tehdään jatkosuunnitelmat, missä jatketaan. Suomessakin olisi tietysti jotain, mutta esimerkiksi Suur-Hollolan konsepti ei ole meille mieluinen, kun kahtena päivänä on kovat kemut. Lähtöjä tulee kyllä”, Melkko tuumii.