Elian Webin ja Vixuksen osaomistaja Juhani Korhonen painottaa, että luottamus kimppahevosten valmentajaa kohtaan pitää olla sataprosenttinen.

Liminkalainen Juhani ”Julle” Korhonen on tärkeä taustahenkilö Katja Melkon tallin kimppahevosissa. Hänen näkemyksissään yhdistyvät määrätietoisuus, kokemus ja vilpitön laji-innostus. Hevosen omistajaporukka ei hänen mielestään voi missään olosuhteissa puuttua hevosen kilpailuttamiseen tai antaa ohjeita valmennukseen.

”Valmentajalle pitää antaa työrauha”, Korhonen sanoo empimättä.

”Se, miten Katja Melkko työnsä tekee, herättää minussa suurta kunnioitusta. Hän on huippuvalmentaja, mutta ajattelee ensin eläintä. Katja on tullut lajin pariin nimenomaan eläinrakkauden kautta. Hän huolehtii hevosista, kissoista ja koirista äärimmäisen tunnollisesti. Katja ja Janne (Soronen) ovat myös investoineet pikkuhiljaa toimintansa kehittämiseen.”

Tunnollisuus ja äärimmäinen sitoutuminen ovat lajista riippumatta yksi kulmakivi kohti menestystä. Korhonen antaa Sotkamon ajoiltaan esimerkin, jossa hän näkee paljon samaa, kuin Katjan lähestymisessä omaan työhönsä.

Sari Essayah oli opiskelukavereitani”, Korhonen aloittaa. ”Olimme ajelulla toisen opiskelukaverini kanssa ja vettä tuli niin paljon, etteivät tuulilasipyyhkimet pystyneet turvaamaan näkyväisyyttä. Tien vieressä kävelevän naisen käsi nousi pystyyn, ja ihmettelimme kaverini kanssa, että kuka hullu siellä treenaa. Se hullu oli Sari. Tuolloin hän ei ollut vielä noussut huipulle, mutta en ihmettele yhtään, että muutaman vuoden päästä nousi. Katjassa on paljon samaa, hän pistää aina kaiken likoon.”

Lue tänään ilmestyvästä Hevosurheilusta, mitä tunteita oman hevosen starttaaminen niin Elitloppetissa kuin Elitkampenissakin samana viikonloppuna herättää. Entä miten Korhonen alun perin kiinnostui raviurheilusta? Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat.