Keskiviikkolehti kertoo Elitloppet-hevosten Next Directionin ja Makethemarkin kuulumiset. Entä mitä kuuluu Jorma Pesoselle, jonka ura ravivalmentajana päättyi 90-luvun alussa kuin veitsellä leikaten.

Kuten kenelle tahansa, Timo Hulkkoselle Next Directionin osallistuminen Elitloppetin karsintaan on iso hetki omalla raviurheilijan uralla, onhan ehta suomalaisravuri kuitenkin harvinaisuus Euroopan kovimmassa sprintterikilpailussa. Keskiviikkolehti kertoo Next Directionin kuulumiset.

Sinivalkoista osaamista on samassa karsintaerässä sisäradalle osuneessa Makethemarkissa, sillä hevosta valmentaa Petri Salmela ja hoitaa Anne Raatikainen. Parikymmentä vuotta Ruotsissa valmentajan uraa tehnyt Salmela elää uransa jännittävimpiä aikoja.

”Pikkupojasta asti on seurattu näitä kisoja, ja aikaisesta alkaen rupesin käymään Elitloppetissa paikan päällä”, Salmela sanoo.

Moni onnistuu järjestämään työelämästä poistumiselleen pehmeän laskun. Joillekin eläkkeelle lähtö tai alanvaihto tapahtuu äkillisemmin. Tähän joukkoon kuuluu Jorma Pesonen, jonka ura ravivalmentajana päättyi vuonna 1991 kuin veitsellä leikaten tai itse asiassa vielä karummin, lumilinko-onnettomuuden seurauksena.

Jorma Pesonen olisi voinut kirjoittaa suomalaista ravihistoriaa Elitloppetissa 1985 Balboalla ilman vastustajan karkeaa häirintää.

”En pystynyt vuosikymmeniin katsomaan sitä videota”, Pesonen sanoo. ”Olet mukana Elitloppetissa, hevonen hirmutöötissä ja arpa antaa karsintaan ykkösradan. Lataan keulaan, ja saan aivan selvästi pidettyä piikin, mutta Bo W Takter (Jimmyn ja Johnnyn isä) ahdistaa Balboan laukalle. Sitä voi tänä päivänäkin jossitella, olisiko minun pitänyt ottaa kiinni.”

Lue kiintoisat artikkelit kokonaisuudessaan keskiviikkolehdestä, jossa kerromme, mitä tulee ottaa huomioon, mikäli Solvallassa aikoo viikonloppuna pelata totoluukulla, mitä on opittu laukkahevosten kuolemista USA:ssa, mikä on merkittävin muutos kotimaiseen rangaistusohjesääntöön kesäkuun alussa ja miltä vauhti tuntuu Porin lähtöauton kyydissä.

Mukana lähtölistat ja vinkit kotimaisiin raveihin Vieremän lauantai-illan Toto75:een asti. Elitloppet-viikonlopun lähtölistat vihjeineen julkaistaan perjantain lehdessä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Lisää teemasta: Elitloppet