Elitloppet-viikonloppu alkaa perjantain iltapäiväraveilla. Lilla Harpers päättää Toto65-kierroksen. Matkana on tietysti 3140 metriä, kuten lauantaina ajettavassa Harper Hanover -lähdössä.

Team Melkko & Sorosen Love No Pain juoksee Lilla Harpers -lähdössä. Fincumetin ja Scuderia Powerin kasvattama vahva tamma lähtee 40 metrin takamatkalta Magnus A Djusen ajamana. Lähtö on tasaisesti pelattu. Love No Painin kanssa yli 20 prosentin peliosuuden on kerännyt vain Pasi Aikion Shejk. Maharajahin 4-vuotias poika on kilpaillut vasta kolme kertaa.

”Love No Pain on ihan nappisarjassa, vaikka takamatkaa on 40 metriä. Pitkä matka käy sille. Love No Pain oli kolaristartissa huhtikuun alussa ja on sen jälkeen vähän arkailut juosta toisten takana. Nyt on kotona ajettu kaikki treenit toisen hevosen takana. Päähuppu ja silmäverkot laitetaan varusteiksi. Jos se saa hyvän selkäjuoksun, se nousee korkealle”, Janne Soronen kertoi.

Melkko & Sorosen talli on isossa roolissa Toto65-pelissä. Oppilasohjastajien K.G. Holgerssonin muistolähdössä Iivari Nurminen ajaa Galileo Journeyllä. Timo Väänäsen ja Juha-Pekka Kaiholehdon ruuna tiedetään kyvykkääksi menijäksi. Jörgen Westholmin valmentama Marre’s Dreamboy ja Åke Lindblomin Appasso ovat suosikkeja. Galileo Joyrneyn uskotaan haastavan ne.

”Galileo lähtee liukkaasti matkaan, mutta se on vähän joko-tai-hevonen. Meillä on hyvä luotto hevoseen.”

Love Eagle juoksee tammalähdössä, joka on neljäs Toto65-kohde. Jorma Kontion ajama ja Reima Kuislan kasvattama Love Youn 4-vuotias tytär on kilpaillut neljä kertaa ja ravannut kolme voittoa. Sauli Meriläinen, Timo Väänänen ja Marko Kreivi ovat omistajat.

”Love Eagle aloitti 3-vuotiaana oikein hyvin. Päätimme treenata sitä talven. Se on mennyt tänä vuonna kaksi kilpailua ja ollut hyvä. Viimeksi se oli oma itsensä ja lopetti kovaa. Harmi, että tuli takarivin paikka, mutta kyllä sieltäkin on hyvät odotukset.”

Solvallan perjantain Toto65-peli käynnistyy klo 13.45.

Tästä toto-kohteisiin

Lisää teemasta: Elitloppet