Kansainvälisessä hevosurheilussa antidopingtyön myötä tutuksi tullut käsite “detention barns” eli valvontatallit ovat käytössä Elitloppetissa ensi viikonloppuna.

Hevoset on siirrettävä valvottuihin oloihin viimeistään 6 tuntia 20 minuuttia ennen ensimmäistä karsintalähtöä. Ne ovat siellä kilpailuiden päättymiseen asti. Tällä pyritään ehkäisemään mahdollisia huijauksia.

Elitloppet-hevosia on 16. Ne sijoitetaan kahteen eri talliin niin, että hevosten väleihin jää tyhjiä karsinoita. Elitloppet-hevosen hoitaja ja valmentaja pääsevät talliin, sekä tarvittaessa kengitysseppä. Pitkään aikomuksena oli sallia myös hevosenomistajien pääsy, mutta koronasääntöjen myötä hekään eivät pääse talliin kuten eivät myöskään median edustajat.

Elitloppet-hevosten pitää olla tallissa kilpailupäivänä viimeistään klo 11. Stall Zetin hevosenhoitajaa Ellinor Wennebringiä se ei häiritse.

“Kunhan Sorbet saa mukaansa seuraponi Frej’n niin kaikki on hyvin”, hoitaja hymyilee.

Wennebring hoitaa harvinaisesti kaikkia tallin Elitloppet-kandidaatteja. Propulsionin rinnalla hän on saanut hymyillä jo yhdessä jos toisessa voittokuvassa.

Wennebring tutustui hevosiin ensin ratsastuksen myötä, vaikka hänen isänsä Lars on amatöörivalmentaja. Wångenin hevoskoulusta seitsemän vuotta sitten ylioppilaaksi kirjoittanut Wennebring lähti vuodeksi hevosenhoitajaksi Jonas Czernysonin talliin New Jerseyyn lähelle Meadowlandsia.

Amerikasta palattuaan Ellinor pääsi Stall Zetille hevosenhoitajaksi. Elitloppet-kolmikon Missle Hill, Propulsion, Sorbet lisäksi hän pitää huolta hevosista Brambling, Canari Match, Summit In Sight ja Valley Brodde, jonka valmentaja Daniel Redén omistaa tyttärensä kanssa yhdessä Stall Zetin talousvastaavan Thomas Hedlundin ja yhden pitkäaikaisen raviystävänsä kanssa.

Stall Zetillä työskentelee 14 hevosenhoitajaa, joista kaksi huolehtii pikkuvarsoista ja muut kilpahevosista. Suomalaisista tallissa työskentelee Maarit Mäkelä, mutta hänen hoitohevosensa eivät kilpaile viikonloppuna.

Elitloppetissa Elian Webin hoitajaksi on ilmoitettu Katja Melkko ja Chief Orlandon Pinja Iltanen.