Euroopan suurimman sprintterikilpailun Elitloppetin toissaviikonloppuna voittanut Dijon lentää kesäkuun puolivälissä Kymi Grand Prixiin.

Kuusivuotias ranskalainen nousi otsikoihin juostuaan Tukholmassa noin 300 000 euron potin. Romain Deriux ajoi valmennettavansa arvostettuun kunniataulukkoon tuloksella 10,3a. Tänään selvisi, että Dijon juoksee Kymi GP:ssä.

“Mahtava juttu”, Kouvolan ravien toiminnanjohtaja Arto Hytönen mehustelee. ”Tänään valmentaja kävi itse ajamassa hevosella ja vahvisti meille, että hevosella on kaikki todella hienosti ja se on valmis kilpailemaan Kouvolan Kymi GP:ssä.”

“Hevonen on palautunut hyvin Elitloppetista, on huippuiskussa ja valmis kohtaamaan keskimatkalla Suomen ja Ruotsin parhaimmistoa.”

Dijon astuu Haras de Sassyn oriasemalla. Siittolan pitäjä Jean-Yves l’Hérété muistetaan Kouvolassa esimerkiksi Timokon rinnalta. L’Hérété nähtäneen Kouvolassa itse tänäkin vuonna.

Hevosten lento lähtee Belgiasta Liegen kentältä ja se tekee välilaskun Göteborgiin, mistä Copenhagen Cupin sankari Handsome Brad ja kumppanit nousevat kyytiin.

”Kun siitosoreista puhutaan, lentokuljetus on ainoa tapa saada tällaiset nimet mukaan. Kun hevoset lähtevät perjantaina, maanantaina ne ovat jo takaisin siitospuuhissa. Ollaan hyvin kiitollisia, että he tulevat tänne. Toivottavasti yleisökin osaa sitä arvostaa ja tulee sankoin joukoin katsomaan näitä hevosia paikan päälle”, Hytönen toteaa.

”Saman vuoden Elitloppet-voittaja on kaikkien kisajärjestäjien unelma ja nyt me saadaan tämä tähti. Minun henkilökohtainen unelmani on, että Kouvolassa kohtaisivat tuore Elitloppet-voittaja ja Harper Hanoverin lähdön voittaja. Se lähes toteutuu, kun mukana on nyt Dijon ja Harper Hanoversissa toiseksi sijoittunut Handsome Brad”, Hytönen hymyilee.

Nyt kutsutuista hevosista kuuden taustajoukot (myös Next Direction, Chief Orlando, Billie de Montfort ja Colonel) ovat varmistaneet saapumisensa Kouvolaan.

”Vielä on 4 paikkaa lähtöön jäljellä. Niitä täytetään lähipäivien aikana.”

Lisää teemasta: Kymi GP