Kolme- ja viisivuotiaiden EM-lähtöjen rata-arvonta suoritettiin maanantaina puoliltapäivin, kun kaikkien ulkomaisten osallistujien tulosta oli saatu vahvistus.

Vermon lauantairavien päälähdön UET GP:n lisäksi muhkeista ensipalkinnoista kisaavat kolme- ja viisivuotiaat lämminveriset. Kaksiosaisessa ilmoittautumisessa osallistujajoukko kutistui loppumetreillä eikä uusia hevosia voitu ottaa poisvedettyjen tilalle.

EM-lähtöjen lähtöradat arvottiin Vermon Facebook-livelähetyksessä. Onnettarina toimivat Sari Heino ja Jarkko Korhonen. Kaksivaiheisessa arvonnassa maiden ykkösedustajille arvottiin radat ensin. Lauantaina Teivossa kriteriumin voittanut Raskolnikov Frido oli Suomen ykkösnyrkki, ja sille paikka oli taattu eturiviin. Lähdössä on mukana vain seitsemän edustajaa, joten eturiviin se olisi päässyt joka tapauksessa. Markku Niemisen valmennettavalle osui rata kuusi. Voittajaa odottaa 60 000 euron potti.

Viisivuotiaiden EM:ssä 2120 metrin ryhmäajossa voittaja kuittaa 50 000 euroa. Timo Nurmoksen ori Villiam 11,3a muistetaan Ruotsin kriteriumin voiton lisäksi UET GP:n ykkössijasta. Vermosta se hakee kauden avausvoittoaan vuoden kolmannessa kilpailussaan radalta kolme. Tammavaltikan voittaneelle Willow Pridelle lähtörata nostettiin kulhosta ensimmäisenä, mutta arpa ei ollut suosiollinen: rata kahdeksan. Tuttu kilpasisko Stonecapes Queila kiihdyttää sisäradalta.

Lähtöradat ilmenevät ohesta.

Vermossa juostaan lauantaina raviurheilun supertunti, kun klo 19.10 starttaa 3-vuotiaiden EM, klo 19.30 5-vuotiaiden EM ja klo 19.50 UET Grand Prix.

EM-lähtöjen lähtöradat

3-vuotiaiden EM, ryhmäajo 2120 m

1 First Class Lady (Suomi)

2 Ferus Galax (Viro)

3 Maya Turbo (Belgia)

4 Custom Colt (Norja)

5 Golden Dream M.E (Norja)

6 Raskolnikov Frido (Suomi)

7 Ecurie D (Tanska)

 

5-vuotiaiden EM, ryhmäajo 2120 m

1 Stonecapes Queila (Suomi)

2 Commit Boom Bay (Tanska)

3 Villiam (Ruotsi)

4 Callela Lisbeth (Suomi)

5 Cameron Evo (Suomi)

6 Portland (Saksa)

7 Hotshot Luca (Suomi)

8 Willow Pride (Suomi)

9 Le Gros Bill (Suomi)

10 Club Nord Elit (Suomi)