Emma Väre, 24, on ollut yksi kuluneen vuoden onnistujista. Väre on ajanut kaudella 2017 yhteensä 249 starttia, joista voittoihin on päätynyt 22. Hän on ohjastanut hevosenomistajille yli 90 000 euroa palkintorahoja. Se on lähes puolet enemmän kuin viime vuonna.

”Pitää olla tyytyväinen tähän kauteen. Se on ollut aina tavoitteena, että seuraava vuosi olisi edellistä parempi. Ensi vuonna toiveena on, että tästä tulisi parannettua ja että omat hevoset jatkaisivat hyvällä linjalla”, Väre sanoo.

Ravivuotensa kohokohdiksi hän mainitsee toisen sijan Tammaderbyssä Estelle Halmilla, kuninkuusravisunnuntain ykköstilan Dominique Halmilla ja Kokelasmeetingin voiton.

Erityisiä ilohetkiä on suonut Emman valmentama Carleman, joka starttaa seuraavan kerran viikon kuluttua Vermossa. Pesiskimpan omistama ruuna teki hienon kauden neljällä voitollaan ja muilla mainioilla esityksillään.

”Sillä on jäänyt paljon jossiteltavaakin. Se sai tosi kauan huonoja lähtöpaikkoja ja joutui tekemään juoksuja aina hankalimman kautta. Uskon, että se parantaa ensi vuodelle.”

Carlemanin parhaana ominaisuutena valmentaja pitää sen kultaista juoksupäätä ja vahvaa fysiikkaa.

”Vauhtiakin on tullut pikkuisen lisää. Lihaksiston kanssa on ollut pientä probleemaa, mutta siihenkin on saatu apua Tuula Pursiaiselta.”

Ruunan kanssa tavoitteena on päästä starttaamaan tasaisesti ja tuoda ilonhetkiä runsaslukuiselle omistajakimpalle.

Kehitysehdotuksena lajille Emma Väre heittää kokelaslisenssin sääntöjen viilaamisen.

”Saan kilpailuttaa vuoden aikana neljän eri omistajan hevosia. Aikaisemmin sai pitää viittä hevosta omassa treenissä, se oli ihan fiksua ja nykyistä selkeämpi sääntö.”

Omaan uudenvuodenaaton viettoonsa Emmalla ei vielä ole selviä suunnitelmia. Juhlan aihetta piisasi kuitenkin jo eilen, kun hän voitti Lahden T76-raveissa pitkän matkan ryhmän Lauri Uustalun valmentamalla Millstone´s Vividillä.

”Kaikille hevosten kanssa työskenteleville vauhdikasta tulevaa vuotta”, hän toivottaa.