Oulun raviradan katsomon tulipalo sai viime yönä alkunsa todennäköisesti rakennuksen yläkerrasta. Siellä sijaitsevat raviradan toimisto-, vip- ja tuomaritilat sekä sähkökeskus.

”Palo on syttynyt ilmeisesti yhden kahden aikaan yöllä. Nyt näyttää siltä, että yläkerta on tuhoutunut kokonaan. Aika heikolta näyttää sekin, mitä alakerran kanssa tehdään. Oli tarkoitus remontoida katsomo tänä vuonna, mutta ilmeisesti se täytyy rakentaa uudelleen”, Pohjolan Hevosystävienseuran puheenjohtaja Kari Eriksson  kommentoi.

Raviradan toiminnanjohtaja Sirkka Huopana palasi juuri kotiinsa palopaikalta.

”Tulipalo oli siellä hallinnassa.  Paikalla oli 15 paloyksikköä sammutustöissä. Mutta kyllä sieltä hermokeskus meni kokonaan”, hän myöntää.

Raviradan toisesta kerroksesta on hallinnoitu muun muassa äänentoistolaitteita ja ratavaloja.

”Palomestari sanoi, että menee myöhään tälle päivälle, ennen kuin rakennus on jäähtynyt ja savuvahinkoja aletaan puhdistaa. Syttymissyystä ei siksi ole vielä tarkkaa tietoa.”

Huopana kertoo lähteneensä eilisistä raveista noin klo 22 aikaan ja palanneensa paikalle puoli kuudelta aamulla katsomaan hävitystä.

”Olisin ehkä kuvitellut tuhoja vielä pahemmaksi. Ykköskerroksessa ikkunat olivat vielä ehjät ja pääsin kävelemään siellä.”

Seuraavat Oulun ravit ajetaan 4. maaliskuuta, mutta ravien siirrosta on jo sovittu Ylivieskan kanssa, Eriksson kertoo.

”Show must go on”, hän toteaa.

Erikssonin mukaan raviradan vakuutukset ovat kunnossa ja paikalle tullaan hankkimaan mahdollisimman nopeasti tilapäisrakennus.

Vuonna 1908 rakennettu ravirata on vuokralla Oulun kaupungin omistamalla tontilla.

Tulipalosta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.