Nina Pettersson-Perklén saa kovan vahvistuksen talliinsa, tällä kertaa työntekijän muodossa, kun Vermossa ratatalliaan pitävä Tom Eriksson siirtyy siuntiolaisvalmentajan kakkostreenariksi.

Eriksson vahvistaa yhteistyökuvioiden olleen mietinnässä jo jonkin aikaa. Kakkosvalmentajan rooliin hän hyppää syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

”Hevosmääräni on ollut liian iso, jotta voisi toimia kokonaan yksin, mutta liian pieni, että pystyisi palkkaamaan työntekijän”, Eriksson sanoo. ”Olen miettinyt ratkaisua, joka olisi jotain siltä väliltä.”

”Kysyin Ninalta toimintakuvioita, ja tällainen alkoi hahmottua. Hevoset ovat menneet molemmilla hyvin, Vermossa on hyvät paikat ja pystytään hyödyntämään hyvin Ninan omatkin miljööt.”

Pettersson-Perklén on samoilla linjoilla. Eriksson jatkaakin Vermon tallilla ja vastaa siitä täysin, mutta hänen nykyiset valmennettavat siirtyvät tämän myötä Pettersson-Perklénin valmennuslistoille.

”En halua rikkoa toimivaa konseptia”, Pettersson-Perklén painottaa. ”Hänellä on mennyt hevoset todella hienosti ja osaa takuulla hommansa. Hoitaja käy auttelemassa häntä, mutta Tomppa pitää ohjat käsissään.”

”Tomppa sanoi, että tallissa on tällä hetkellä varmasti hevosia, jotka hyötyvät siitä, että pääsevät välillä käymään maalla ja välillä ratatallilla. Sama toimii tietysti toisinpäinkin.”

Hevosten parissa vuosikymmeniä toiminut Eriksson tuo kokemusta vasta muutama vuosi sitten täysipäiväisenä valmentajana aloittaneen Pettersson-Perklénin talliin.

”Ei minun ainakaan kannata hirveästi alkaa neuvomaan Tomppaa”, hän nauraa ”Hän on aika pitkään tätä tehnyt ja olen aina Tompasta tykännyt. Hän on kauhean kiva ihminen kuten hänen vaimonsakin. Heidän kanssaan on helppo tulla toimeen ja uskon yhteistyömme sujuvan hyvin. Hänellä on varmasti meille paljon annettavaa.”