Aitoon urheiluhenkeen Graceful Swampin valmentaja ja omistaja Erkki-Pekka Mäkinen julisti torstaisessa tiedotustilaisuudessa hevosensa tulevan lauantaiseen UET Grand Prixin finaaliin 110-prosenttiseessa kunnossa.

Ranskalaisen superyksilön Face Time Bourbonin suuren ennakkosuosikin asemaan Mäkinen suhtautui kuin nyrkkeilijät ennen suurta matsia. Henkinen vähättely ranskalaisen mahdollisuuksiin nostaa omaa menestystoivoa ja virittää suomalaisyleisöä hienoon odottavaan tunnelmaan.

Mäkinen oli Vermon ravitapahtuman tiedotustilaisuudessa paikalla ja kilpailun toisen suomalaisedustajan Lewis Alen valmentaja Tuomas Korvenoja kertoi ennakkotunnelmansa videoviestillä.

Molemmat suomalaishevoset voittivat karsintansa Solvallassa, Face Time Bourbon ja Mister F Daag puolestaan karsintalähdöt Vincennesissä.

”Kyllä siinä ranskalaisvalmentajalla on monta muuttujaa, kun tuo hevosensa kylmään Pohjolaan. Hän on tottunut kilpailuttamaan hevostaan Pariisissa pitkillä Vincennesin ja Enghienin kahden kilometrin radoilla. Vaikka ohjissa on Björn Goop, tulevat Vermon kilometrin radan erot olemaan hevoselle outoja”, Mäkinen uskoi.

Ranskalaisvalmentaja Guarato oli aiemmassa haastattelussa puolestaan itsevarmasti sanonut, ettei Face Time Bourbon tappioon ole yhden prosentinkaan mahdollisuutta.

”Guarato ei ole seurannut, eikä edes tiedä minkälaisia hevosia meillä Suomesta tulee vastaan”, Mäkinen vastasi urheiluhengessä.

Karsintojen voittajat lähtevät radoilta 1-4.

”Radat 3-4 ovat parhaat paikat kiihdyttää Vermon radalla. Graceful lähtee radalta 3 tarvittaessa 3,0-4,0-vauhdilla ja on 100 metrin juoksun jälkeen kärjessä”, Mäkinen katkaisi spekuloinnit nimestä, joka juoksee kilpailun alussa kärjessä.

Tuomas Korvenoja oli maltillisemmalla kannalla.

”Me suomipojat saamme tarjota parastamme, jotta pystymme Vincennesin karsintavoittajat kukistamaan.”

Hän sanoi odottavansa finaalia joka tapauksessa ”vesi kielellä.”

”Kotirata, sisärata Lewis Alelle antaa paljon etua, sillä Vermossa on pitkät kaarteet.”

Vermossa kilpaillaan kansainvälisessä hengessä suurravit perjantaina ja lauantaina. UET GP:n finaali ja 3- ja 5-vuotiaiden EM:t juostaan launtairavien huipennukseksi ravien kolmena viimeisenä lähtönä.

Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä iloitsi ennen kaikkea, että pääkaupunkiseudun lisäksi maakunnista kilpailuihin on tulossa fanikulttuuria tilausbusseilla ilahduttavan monista ilmansuunnista.

Lisää Korvenojan ja Mäkisen haastatteluita kuin muiden Vermon suurraveihin osallistuvien mietteitä voi lukea perjantaina ilmestyvästä Hevosurheilun numerosta.

Erkki-Pekka Mäkinen poseerasi In Focus -tamman vieressä Helsingin keskustassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Kuva Totofoto