Teivon Toto75-kierroksella kilpailtiin ravilähtöjen lisäksi ohjastajien Suomen mestaruudesta. Ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun voitto meni päätösosakilpailun voittaneelle Esa Holopaiselle.

Viime vuonna 84 täysosumaa ohjastanut hollolaiskuski oli kilpailussa vahvassa vireessä. Ensimmäisessä osakilpailussa menestys antoi vielä odottaa itseään, kun Star Girl One sijoittui kahdeksanneksi. Seuraavassa osakilpailussa Holopainen narutteli Hola Alejandron yllätyskakkoseksi.

SM-kilpailun päättäneeseen kolmanteen osalähtöön lähdettiin tasaisessa tilanteessa. Holopainen kuitenkin käänsi kisan edukseen, kun Callela Lincoln kiri maalisuoraa tuulispäänä ja ehti hurjalla kirillään vielä hallittuun voittoon.

”Se oli tosi mukavan tuntuinen hevonen jo lämmittelyssä, mutta juoksu vain lähti luonnistumaan aika huonosti sen kohdalta”, Holopainen kommentoi kolmannen osakilpailun tapahtumia radan voittajahaastattelussa. ”Jäätiin tosi kauas, ja olin jo matkalla huolestunut, että ehditäänkö enää lainkaan kärkikamppailuun. Takasuoralla oli pakko lähteä kiertämään väsyneitä neljännen kautta. Pääsimme aika hyvin kärkihevosten taakse. En vielä uskonut, että ehdimme voittoon, mutta hevonen tuli tosi hyvin lopun ja ehti vielä aika selvään voittoon. Viimeisessä kurvissa se hukkasi vähän raviaan, piti ottaa varman päälle siinä. Suoralla löytyi sitten aivan uusi pykälä.”

Uusi ohjastajakilpailu otettiin kilpailijoiden kesken hyvin vastaan. Kutsun olivat saaneet 12 viime vuoden voitokkainta ohjastajaa. Holopainen oli luonnollisesti varsin tyytyväinen lyötyään kovatasoiset kilpakumppaninsa ja pokattuaan Suomen mestaruuden.

”Ihan hyvä fiilis. Ei tällaista titteliä ole ennen tullut, niin tämä on kiva saada”, Holopainen sanaili palkintojenjaossa. ”Tämä on kiva, että tällainen järjestetään, kun tällaista ei ole ennen ollut. Olisi hyvä, että tätä kehitetään, ja olisi vaikka vielä enemmän lähtöjä, niin se aina tasoittaa tilannetta paljon. Miksi ne ei voisi olla eri päivinäkin? Luulen, että se kävisi myös tällä tavalla, että lähdöt ajetaan samana päivänä.”